Nieuws

Nederlander bouwt elektrische Porsche 912

Een elektrische Porsche 912, wat wil een mens nog meer?

In Nederland kennen ze Frank Schmidt uit Oss al door zijn verschillende ombouwprojectjes met Porsche-modellen. Maar nu lijkt de Nederlander het roer eens omgegooid te hebben, Schmidt en zijn team bouwden een klassieke Porsche 912 helemaal om tot een elektrische auto met een autonomie van 250 kilometer.

Porsche 912

De Porsche 912 mag dan wel al meer dan 50 jaar oud zijn, toch slaagde Schmidt erin om de wagen een boost te geven. Onder de motorkap zit nu 138 pk en de wagen is helemaal vernieuwd zodat hij nog jaren meekan. Een prachtexemplaar van een elektrische klassieker dus.

Op de website schrijft Schmidt dat ze de klassieke Porsche 912 een nieuw hart hebben gegeven. Het motorblok werd aan de haak gehangen en in de plaats werd een Tesla accupakket gestoken in combinatie met een Netgain Hyper9 motor. Het accupakket afkomstig van Tesla heeft 10 accu’s die gemiddeld 4 uur nodig hebben om volledig op te laden. Daardoor kan de wagen wel met gemak zo’n 250 kilomter rijden en is hij dus uiterst geschikt voor dagelijks gebruik.

Helaas is het niet mogelijk om de wagen op te laden in FastNed-stations of Tesla’s Superchargers. Toch lijkt de klassieke elektrische sportwagen een leuk alternatief om in het weekend mee rond te bollen. Als kerst op de taart heeft Schmidt ervoor gekozen om ook de koppeling handmatig te houden, zo heb je nog steeds datzelfde rijplezier en behoud je de controle.

Original

De garage van Schmidt is al jaren gespecialiseerd in de ombouw en onderhoud van klassieke wagens. Om je klassieker zelf te laten ombouwen ben je al snel zo’n 60.000 euro kwijt, en dan heb je nog een donorauto nodig. Wil je ook zo’n leuke 912? Dan ben je ook al snel 40.000 euro kwijt.

Specificaties

  • Netgain hyper 9 motor 138 pk, 235 Nm koppel
  • Tesla accupakket bestaande uit 10 accu’s
  • Batterij managementsysteem met bluetooth connectie
  • 3 fase lader 9.9 kW
  • Actieradius: 250 kilomter
  • Laadtijd: 4 uur (64 kilometer bereik per uur)
  • Maximale snelheid: 180 km/u

Porsche 912

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business