Nieuws

Dit is hoe Bosch de zon in je ogen bij het rijden weghaalt

Bosch
Bosch komt weer met een innovatieve oplossing voor auto's. De Bosch Virtual Visor moet het zonlicht uit onze ogen halen met een sterk staaltje AI.

Ieder jaar is een laagstaande zon de grote boosdoener bij heel wat auto accidenten. In de meeste gevallen trekken autobestuurders dan hun zonneklep omlaag om dat vervelende zonlicht uit de ogen te halen. Maar helaas is ook die oplossing niet zonder gevaar; de zonnekleppen beperken namelijk ons zicht heel hard.

Bosch Virtual Visor

Maar ook daar heeft Bosch iets op gevonden. Het bedrijf toont in een primeur op CES 2020: de Virtual Visor. Een klein transparant LCD-paneel dat voorzien is van een camera. Die camera is op zijn beurt voorzien van op AI-gebaseerde gezichtsherkenning die je gezicht en ogen volgt en zo het gedeelte rond je ogen van de zon kan afschermen.

Maar het grote verschil hier is dat je wel nog steeds door het transparante gedeelte van je LCD-paneel kan kijken waardoor er dus geen belemmering is op het zicht van de bestuurder. Klinkt als de ideale oplossing dus.

Toch zal de Bosch Virtual Visor nog niet voor meteen zijn. Het gaat nog om een eerste generatie en het product staat volgens Engadget nog niet op punt. Toch lijkt er een toekomst te zitten in dit soort AI-toepassingen.

Volg al het laatste nieuws van CES 2020 hier.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business