Nieuws

Bic verrast met nieuw smart AI-scheermes

The Next Bic Thing.

Het Franse Bic verraste gisteren op CES 2020 met The Next Bic Thing. Een nieuw platform waarbij het consumenten en bèta gebruikers rechtstreeks wil betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe producten, mét bestaande producten.

Bic & A.I.

Het nieuwe platform trapt meteen af met een verrassend product: een smart scheermes dat op basis van A.I.-technologie je scheerbeurten vastlegt. Het gaat om de temperatuur, vochtigheid, snelheid van het scheren, aantal lijnen, de staat van de mesjes en zelfs gebruik van water. De nieuwe reeks scheermesjes kan het allemaal vastlegggen?

Maar waarom eigenlijk? Bic wil de tonnen data die het scheermesje zal genereren gebruiken voor de ontwikkeling en verdere uitbouw van zijn Next Bic Thing. “Vandaag de dag zijn goede producten gebaseerd op geavanceerde inzichten en feedback van de klant”, luidt het bij de Franse styloproducent.

Bic
Je kan zelfs je huidskleur en huidtype aanduiden.

Connected

Smart, connected, A.I., .. Alle technologische trendwoorden worden gebruikt. Maar als we verder kijken zien we dat Bic wel degelijk op het juiste pad zit. Het nieuwe scheermes moet je connecteren met de bijhorende applicatie via bluetooth. Op die manier kan alle data overgezet worden en heeft Bic toegang via bewegingssensoren.

Op die manier wil het scheermesje alle data binnenhalen en komt de producent beter te weten hoe mannen bijvoorbeeld hun baard scheren en het aantal liters water dat ze daarbij gebruiken. “Om dat te doen hebben we best wel wat feedback nodig van onze klanten”, stelt Thomas Brette, innovatiespecialist bij het iconische bedrijf.

Beter scheren

Hoewel Bic zijn data voornamelijk wil gebruiken voor toekomstige producten zal het nieuwe scheermesje je als gebruiker ook gewoon beter doen scheren. Bijvoorbeeld wanneer je bepaalde hoekjes of kantjes vergeten bent, zal het scheermesje je dat na verloop van tijd kunnen aanduiden. Bic benadrukt tot slot nog dat allle data die gegenereerd wordt veilig opgeslagen zal worden in een cloudsysteem.

Nog voor de duidelijkheid: dit product zal nooit commercieel beschikbaar zijn in de winkel en is enkel gemaakt voor onderzoekstesten. Al kan je wel perfect mee doen aan The Next Big Thing via deze weg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business