Nieuws

Apple encrypteert iCloud back-ups van iPhones dan toch niet

Apple heeft in alle stilte de plannen om iCloud back-ups te encrypteren laten vallen.

Sinds twee jaar had Apple plannen om gebruikers van iCloud een end-to-end encryptie aan te bieden op bijvoorbeeld iPhone back-ups. Vandaag heeft Apple die plannen in stilte opgeborgen door verzet vanuit de Amerikaanse FBI, dat meldt Reuters op basis van verschillende bronnen.

Apple iCloud vs. FBI

Apple en de FBI liggen al enige tijd in de clinch met elkaar. Aan de ene kant wil de iPhonebouwer verhinderen dat hackers gemakkelijk Apple’s clouddata kunnen verkrijgen, daarom is een end-to-end encryptie de oplossing. Echter is dat voor de FBI een minder goede zaak aangezien de politiedienst op die manier geen toegang meer heeft door de achterpoortjes van iCloud. De FBI heeft de achterpoortjes nodig om criminelen en terroristen op te sporen.

Ook president Trump liet van zich horen; hij is van mening dat Apple moordenaars, drugsdealers en andere criminelen beschermt door alle communicatie en data af te sluiten. Maar nu lijkt het bedrijf te plooien en zullen back-ups in Apple’s cloudsysteem dan toch geen extra laag bescherming krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business