Nieuws

Belgische Ministry of Privacy zet zich in als échte privacywaakhond

De Belgische stichting Ministry of Privacy wil zich voortaan gaan inzetten als een échte privacywaakhond voor Belgische burgers.

Herinner je je de discussie nog rond de verplichte vingerafdruk op onze Belgische ID’s? Die juridische strijd werd deels mee opgericht door de Belgische stichting Ministry of Privacy. Deze week liet privacyjurist Matthias Dobbelaere-Welvaert weten dat hij van Ministry of Privacy een échte privacy waakhond voor België wil maken.

Ministry of Privacy

Volgens Dobbelaere is het de bedoeling dat de stichting zich actief gaat verzetten tegen privacybeperkende- en schendende maatregelen. Zo wil de stichting dat er een échte privacywaakhond is voor Belgische burgers.

Dobbelaere startte de stichting in 2018 al met een crowdfundingcampagna ‘stop de vingerafdruk’. Intussen heeft Dobbelaere al heel wat dossiers bij elkaar gekregen. Dat gaat van dokters die illegaal toegang verlenen tot medische dossiers tot ANPR camera’s die niet voorzien zijn op mogelijke privacyproblemen.

Campagne

De bedoeling van Ministry of Privacy is om nu meer informatiecampagnes te organiseren en de Belg bewuster te maken van de vele schendingen die vandaag de dag gebeuren. De stichting bestaat uit verschillende mensen met academische, technische en juridische achtergrond. Concreet wil het nieuwe ‘ministerie’ overleven op inkomsten uit donaties, merchandising en lidgeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business