Nieuws

Nederlands festival Lowlands bouwt carport met 90.000 zonnepanelen

In november start Lowlands met de bouw van een enorme zonnecarport waar festivalbezoekers hun wagen onder kunnen parkeren.

Wie in 2021 naar Lowlands gaat met de wagen zal zijn auto kwijt kunnen onder de grootste solarcarport ter wereld. De festivalorganisator gaat in samenwerking met energieproducent Solarfields een enorme carport bouwen op basis van 90.000 zonnepanelen. Die moeten het festivalterrein van voldoende groene energie voorzien.

Lowlands zonneveld

In november van dit jaar zal Solarfields aan de bouw van het zonneveld beginnen zodat de carport tegen mei 2021 af is. Festivalgangers kunnen hun wagen dan parkeren onder de zonnepanelen die in totaal 35 megawatt aan elektriciteit opleveren. Genoeg om zo’n 10.000 huishoudens van groene energie te voorzien. De bedoeling is ook dat het zonneveld permanent op die locatie blijft ‘staan’.

Momenteel is het Nederlandse festival  nog afhankelijk van vervuilende dieselgeneratoren. Door de bouw van de zonnecarport kan het festival die generatoren volledig achterwege laten en bijdragen aan een groenere wereld. Daarmee hoopt ook Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands, dat het zonnedak bezoekers van over de hele wereld zal insprireren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business