Nieuws

Timelapse: China bouwt ziekenhuis in Wuhan in 8 dagen

In de Chinese stad Wuhan is men erin geslaagd om in 8 dagen een volledig ziekenhuis te bouwen. Geen record, maar minder dan de verwachte 10 dagen.

Door de uitbraak van het Corona-virus in Wuhan was er dringend nood aan meer ziekenhuizen. De Chinese overheid bleef niet bij de pakken zitten en begon onmiddellijk met het bouwen van een nieuw ziekenhuis. Er werd verwacht dat het er binnen de 10 dagen zou staan. Uiteindelijk zijn dat er 8 geworden. 

Toch geen record

De werken aan het Huoshenshan-ziekenhuis begonnen op 23 januari en werden 8 dagen later afgewerkt. Een hele prestatie, maar wel nog steeds langer dan in 2003, toen er een nieuw ziekenhuis werd rechtgetrokken in slechts 7 dagen. Toen ging het om de uitbraak van het SARS-virus. Het ziekenhuis opende vandaag de deuren en zal plaats bieden aan 1000 patiënten. 

Bovenstaande timelapse toont het verloop van de werken en laat zien dat er met man en macht tot wel 24 uur per dag gewerkt werd. Wereldwijd vielen er al zeker 300 doden door het virus en zijn er momenteel 14.000 besmettingen genoteerd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business