Nieuws

Google Foto’s bug stuurt foto’s en video’s naar onbekenden

Google Foto's bevatte een bug die ervoor zorgde dat bepaalde foto's en video's bij de verkeerde persoon terechtkwamen. Dat geeft het bedrijf nu zelf ook toe.

Verschillende gebruikers van Google Foto’s hebben via onder andere Twitter laten weten dat ze een mail hebben ontvangen waarin staat dat verschillende foto’s en video’s bij onbekenden zijn aangekomen.

Google Foto’s Takeout

Concreet gaat het om mensen die gebruik hebben gemaakt van de dienst Google Photos Takeout. Daarmee kan je alle data die Google Foto’s van je heeft downloaden en bijhouden. En daar knelde nu net het schoentje. Bij het downloaden van die info kwam bepaalde foto’s en video’s bij andere mensen terecht door een fout in het systeem.

Die fout gebeurde tussen 21 en 25 november 2019 en zou – volgens Google – bij amper 0,01 procent van de gebruikers zijn geweest. Maar dat laatste moeten we onder enige nuance brengen, Google Photos heeft namelijk wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers. Dat wil zeggen dat het aantal slachtoffers hoger ligt dan je zou denken.

Voor alle duidelijkheid, hoe klein het aantal slachtoffers kan zijn, deze fout in het systeem had nooit mogen gebeuren. Klanten vragen hun data op en gaan er van uit dat dit op een veilige manier is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business