Nieuws

Disney+ sloot 2019 af met 26,5 miljoen abonnees

Disney heeft zijn kwartaalcijfers voor het laatste deel van 2019 bekend gemaakt. En die waren, mede door Disney+, beter dan dat voorspeld werd.

Naar de kwartaalcijfers van Disney werd deze keer door analisten met extra interesse gekeken. Het was namelijk het eerste kwartaalrapport sinds de lancering van Disney+ in november. De totale inkomsten tijdens de laatste maanden van 2019 bedroegen 20,86 miljard dollar. Dat is enkele miljoenen hoger dan de analisten van Wall Street verwacht hadden, en ook een hoger omzet dan dat tijdens het vorige kwartaal gerapporteerd werd.

De vraag is nu in welke mate het streamingkanaal Disney+ verantwoordelijk mag geacht worden voor die stijging. Disney maakte in het rapport bekend dat het aantal abonnees aan het einde van 2019 26,5 miljoen was. Niet slecht voor een platform dat nog maar 1,5 maand oud was toen en ook nog niet globaal beschikbaar was/is. Daar heeft de successerie The Mandalorian een groot aandeel in gehad. Zelfs de meest optimistische analisten durfden het aantal abonnees nog niet boven de 25 miljoen te schatten.

Disney+ heeft er dus zeker mee voor gezorgd dat de jaarlijkse inkomsten er op vooruit gingen. Toch gaat de lancering van het streamingplatform gepaard met sterk verhoogde operationele kosten. Een andere cashcow voor Disney tijdens deze periode was de film Star Wars: Rise of Skywalker, die aan het begin van 2020 al bijna een miljard dollar had binnengehaald in cinemazalen wereldwijd.

De strijd met Netflix

Het is zeker uitkijken naar de verdere groei in aantal abonnees voor Disney+ dit jaar. Het platform zal in nog heel wat Europese landen vanaf maart worden uitgerold, met België dat waarschijnlijk in de zomer aan de beurt zal zijn. Tijdens een call met investeerders vertelde de CEO van Disney Robert Iger dat het aantal abonnees inmiddels al tot boven de 28 miljoen gestegen is.

Disney+ kan zeker spreken van een geslaagde eerste kwartaal, maar heeft nog een lange achterstand goed te maken op Netflix. Het aantal betalende abonnees voor Netflix steeg in 2019 tot 168 miljoen. Ook Netflix zal ongetwijfeld nog even meeliften op het succes van zijn originele producties zoals The Witcher. Een wissel van de macht zal dan ook hoogstwaarschijnlijk nog niet voor 2020 zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business