Nieuws

Originele versie van YouTube verdwijnt vanaf maart

Wie de oorspronkelijke interface nog steeds gebruikt, zal van YouTube een waarschuwing krijgen om de overstap te maken.

YouTube veranderde zijn gebruikersinterface in 2017. Zowel de mobiele als de desktopapplicatie krijgen toen een heuse make-over. Enkele van de meer opvallende wijzigingen was dat op de startpagina meer ruimte werd vrijgemaakt voor aanbevolen video’s op basis van je kijkgeschiedenis. Daarnaast werden ook thumbnails groter gemaakt en werden de pagina’s van kanalen ingericht.

De meest opvallende wijziging was wellicht het nieuwe logo dat YouTube met de introductie van zijn nieuwe interface introduceerde (zie GIF hieronder). Ook introduceerde YouTube een functie die toen vrij nieuw was maar waar we vandaag een stuk meer mee vertrouwd zijn: een dark mode. Die zet je aan en uit door op je Google-account te klikken rechtsboven.

Oude versie verdwijnt

Toch bleek niet iedereen zo happig te zijn op de veranderingen die Google doorvoerde. Nog heel wat gebruikers bleven vasthouden aan de originele interface die sinds de start in 2005 niet zo veel veranderd was. Dat kwam doordat sommige gebruikers het vernieuwde design niet zo konden smaken, maar voor sommigen ook omdat hun browser te oud is om de nieuwe interface te ondersteunen.

Ironisch genoeg zijn op YouTube heel wat video’s te vinden die uitleggen hoe je terug kan schakelen naar de originele versie. De exacte methode hangt een beetje af van de browser die je gebruikt, maar je kan dit doen door op F12 te drukken en dan een aanpassing te maken in de cookies van YouTube.

Vanaf maart zal dit niet langer meer kunnen. YouTube zal dan definitief zijn originele interface van het net halen. Wie nu de oude versie nog gebruikt, zal een verwittiging krijgen om zo snel mogelijk de overstap te maken. De reden waarom ze dit doen is simpelweg omdat sommige functionaliteiten die aan de nieuwe versie zijn toegevoegd niet kunnen ondersteund worden door de oude versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business