Nieuws

Boek een raketlancering via deze online tool van SpaceX

SpaceX heeft een online webtool gelanceerd waarmee iedereen een raketlancering kan boeken. De minimale kostprijs is wel één miljoen dollar.

Zit je thuis met voorwerpen waar je maar niet vanaf geraakt? Schiet ze dan gewoon de ruimte in! Het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vandaag een webtool online gegooid waarmee raketlanceringen kunnen geboekt worden. SpaceX kondigde die dienst vorig jaar al aan.

Ze is voornamelijk gericht naar kleinere satellietbedrijven die niet het budget hebben om een aparte lancering van een Falcon 9 raket te boeken, wat al snel 60 miljoen dollar kan kosten. Nu kunnen zij voor een veel lagere prijs hun satellieten mee de ruimte in laten schieten met een geplande vlucht van SpaceX. De website is in principe voor iedereen toegankelijk dus in theorie zou iedereen een object de ruimte in kunnen laten schieten. Je moet daarvoor wel minstens 1 miljoen dollar op je bankrekening hebben staan. Het lijkt ons ook eerder onwaarschijnlijk dat SpaceX je boeking zal aanvaarden als je een stoef of tafel de ruimte in wil schieten.

Raketvluchten shoppen

De tool werkt overigens zeer eenvoudig, het lijkt bijna alsof je in een webshop aan het winkelen bent. Je moet drie keuzes maken. Eerst kies je de baan die de raket moet afleggen. Daarvoor heb je de keuze tussen SSO (de zon-synchrone baan), LEO (een lage baan) en POLAR (polaire baan). Daarna kies je een datum uit. Juli 2020 is de vroegste lancering die je kan vastleggen. Tenslotte moet je nog het gewicht ingeven van het object dat je mee wil verzenden.

Op basis daarvan wordt vrijwel meteen een prijs berekend en krijg je een overzicht van beschikbare lanceringen. De standaardprijs van 1 miljoen geldt voor alle objecten die minder dan 200 kilo wegen. Ga je daarover, komt er $5 per kilogram bij. In een volgend scherm moet je een port kiezen, en heb je nog de keuze tussen enkele add-ons. Heb je je keuze gemaakt, wordt je zelfs al meteen naar een de virtuele kassa gebracht. Space X vraagt een voorschot van $5000. In slechts enkele muisklikken heb je je raketlancering geboekt.

Voor alle duidelijkheid: je kan jezelf niet de ruimte inschieten. Het Dragon Crew project van SpaceX om astronauten naar het ISS te vervoeren is de laatste maanden wel flink gevorderd, dus wie weet komt die droom ooit nog wel uit.

Stap 1: kies een beschikbare lancering.

 

Stap 2: kies tussen een 15^” port of een 24″ port, afhankelijk van het gewicht van het object.

 

Stap 3: Wil je nog wat extraatjes?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business