Nieuws

Hackers zetten Atlas College in Genk vast met ransomware

Vermoedelijk Tsjechische hackers hebben het volledige computernetwerk van Atlas College in Genk platgelegd met ransomware;

In Genk is het Atlas College slachtoffer geworden van een cyberaanval met ransomware. De hackers hebben alle computers in het schoolnetwerk geblokkeerd en met versleuteling vastgezet. Op die manier kan er dus niet meer gewerkt worden.

Volgens directeur Christel Schepers hebben de hackers alles vastgezet en zijn de pc’s niet meer te gebruiken. “Alle 1.700 computers zijn verbonden aan eenzelfde netwerk, plots verscheen er een mededeling met scheermesjes waarbij ons verteld werd dat de computers geëncrypteerd zijn aan de hand van Razor 2020 ransomware”, liet Schepers weten.

Ransomware met een scheermesje

Meteen na de cyberaanval ontvingen de computers een e-mail waarin de hackers losgeld vragen. In ruil zouden ze dan de computers weer vrijgeven. Volgens VRT is het niet duidelijk hoeveel de hackers juist vragen maar in ieder geval heeft de school laten weten dat ze de middelen niet hebben om de hackers te betalen.

Intussen is ook de Federale Computer Crime Unit van de Federale Politie op de hoogte. Directeur Schepers meent dat de hackers gehandeld hebben vanuit Tsjechië maar dat kan natuurlijk een omleiding geweest zijn. Het is dus helemaal niet zeker of de hackers zich daadwerkelijk in Tsjechië zouden bevinden. Momenteel hebben 3000 leerlingen en 500 leerkrachten geen toegang tot de pc’s of het netwerk van de school.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business