Nieuws

Meer dan de helft van Apple Stores in China weer open

Apple moest zijn winkels tijdelijk sluiten omwille van het coronavirus, maar langzaam maar zeker wordt de draad weer opgepikt.

Bloomberg heeft gemeld dat per maandag 29 van de 42 Apple Stores in China inmiddels weer open zijn. Apple werd genoodzaakt om naast zijn fabrieken ook de winkels in China tijdelijk te sluiten toen het coronavirus uitbrak in het land. Op 14 februari kondigde Apple aan dat de winkels opnieuw zouden gaan. En ondertussen is dus meer dan de helft weer open.

Toch is alles nog steeds niet volledig normaal in China. Veel winkels zijn nog steeds maar voor beperkte uren geopend. Waar de meeste winkels normaal 12 uur per dag, is dat nu maar 8 uur of minder. Daarnaast trekken ze ook veel minder bezoekers dan gebruikelijk.

Economische impact

De impact van die tijdelijke sluitingen zal Apple zeker nog maandenlang voelen. Het bedrijf waarschuwde onlangs zijn investeerders dat de inkomsten voor het komende kwartaal een stuk lager zullen liggen dan gebruikelijk. China is immers de tweede belangrijkste afzetmarkt voor Apple, na thuismarkt de Verenigde Staten.

Vermoedelijke zullen de problemen zelfs langer aanslepen dan enkel dit financiële kwartaal. Doordat de productie van iPhones en andere producten een tijd heeft stilgelegen, loopt die flink achter. Apple zal daarom moeten anticiperen op een voorraadtekort, waardoor er een stuk minder iPhones zullen verkocht worden. Nu het virus ook dreigt uit te breken in Europa en het Midden-Oosten, blijft de nabije toekomst onzeker ogen. Zullen winkels in Europa ook moeten sluiten binnenkort?

Apple zal wel hopen dat het oppakken van de dagelijkse activiteiten in China de koers opnieuw een boost kan geven. Die is al een tijdje aan een vrije val bezig, sinds Apple bekend de omzetverwachtingen bekend maakte. Vooral de laatste dagen kennen de aandelen stevige klappen, nu het aantal besmettingen in Europa sterk aan het toenemen is.

De Apple Store in Shangai moest tijdelijk zijn deuren sluiten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business