Nieuws

SpaceX gaat nieuw onderzoekscentrum bouwen in Los Angeles

In het onderzoekscentrum zal voornamelijk gewerkt worden aan het Starship project, de eerste bemande lancering naar de planeet Mars.

Elon Musk en SpaceX hebben gisteren de toestemming gekregen om een gloednieuw onderzoekscentrum te bouwen nabij de haven van Los Angeles. Het stadsbestuur stemde daar unaniem mee in. De grond waar dat centrum moet komen is 5 hectare groot. SpaceX kreeg de toestemming om die grond al zeker 10 jaar te kunnen gebruiken, waarvoor het een lening is aangegaan die het bedrijf meer dan 1,5 miljard euro per jaar zal kosten. SpaceX kan het terrein nog uitbreiden naar 7 ha.

Eigenlijk had het onderzoekscentrum er al vroeger kunnen komen in Los Angeles. SpaceX kreeg namelijk twee jaar geleden al de nodige vergunningen om het centrum er neer te poten. Echter zag het bedrijf er uiteindelijk zelf van af. Ook nu heeft SpaceX nog 180 dagen om zich te bedenken, maar aangezien het hoofdkwartier van SpaceX zich in Los Angeles bevindt, lijkt het weinig aanneembaar dat ze dat terug zullen doen.

Starship

Voor de duidelijkheid: het onderzoekscentrum in Los Angeles zal louter dienen voor onderzoek en productie van ruimtevoertuigen. Het wordt geen lanceringsbaan zoals SpaceX er al drie heeft in de Verenigde Staten, met een vierde in aanbouw in Texas.

Het onderzoekscentrum zal wanneer het klaar is vooral de leiding krijgen over het Starship project. Dat is slechts één van de vele projecten waar het bedrijf mee bezig is. Het symboliseert wel de grote droom van Elon Musk: mensen naar Mars brengen. De raket die dat teweeg moet brengen, de gigantische Starship raket, is in principe al klaar. Musk hoopt dit jaar nog de eerste testvlucht met die raket uit te voeren.

“Het is onvoorstelbaar dat we ons in 2020 aan het voorbereiden zijn om mensen naar Mars te sturen. En dat gaat allemaal in onze achtertuin gebeuren”. Stadsbestuur Los Angeles

De Starship verhuist binnenkort van texas naar Los Angeles. Afbeelding: Astroblogs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business