Nieuws

Google Translate slaat vertalingen op in gebruikersaccounts

Tot nu toe deed het dat altijd in het cachegeheugen van je toestel. Er worden ook vijf nieuwe talen toegevoegd.

Op de website van de vertalingsapplicatie Google Translate kunnen we zien dat Google een wijziging gaat aanbrengen in hoe de geschiedenis van de app wordt bijgehouden. Nu slaat Google altijd de vertalingen op in het cachegeheugen van je apparaat. Dat betekent dat het beetje bij beetje een deel van je opslaggeheugen opeist. Maak je je cachegeheugen regelmatig leeg, dan ben je ook je vertalingen kwijt.

Voortaan zal Google vertalingen opslaan binnen je gebruikersaccount. Dat kunnen we lezen in het pop-up venster (zie afbeelding). Deze zal je kunnen raadplegen en beheren via het menu ‘Mijn activiteit’, waar je geschiedenis van alle Google applicaties zoals YouTube, Maps en Assistent opgeslagen wordt. In dit menu kan je doorgaans ook je geschiedenis verwijderen, alsook instellen dat ze niet opgeslagen wordt. Dus vermoedelijk zal je dit voortaan voor Google Translate ook beter kunnen controleren.

De veranderingen zijn voorlopig nog niet in effect, en Google preciseert ook niet vanaf wanneer dat wel is. Wel worden alle gebruikers al aangeraden om de vertalingen die ze wensen bij te houden nu al ergens op te slaan. Google zal namelijk zelf de cache van de app leegmaken.

Oeigoers

Google kondigde nog een andere belangrijke wijziging aan voor Google Translate. Voor het eerst in vier jaar komen er nog eens nieuwe talen bij. Die zouden het totaal aantal beschikbare talen dan brengen op 108. Het gaat meer bepaald om het Kinyarwanda (Rwanda), Tatar (Rusland & Oost-Europa), Oeigoers (China), Odia (India) en Turkmen (Turkmenistan).

In totaal worden deze vijf talen door 75 miljoen mensen wereldwijd gesproken. Daarmee wil Google de applicatie weer wat toegankelijker maken. Voor de eerste drie wordt ook ondersteuning voor input via virtuele toetsenborden voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business