Nieuws

Samsung erkent Galaxy S20 Ultra cameraproblemen

De release van de nieuwe Samsungs laat nog even op zich wachten, maar reviewers zijn al tegen de nodige Galaxy S20 Ultra cameraproblemen aangelopen. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft hen van repliek gediend.

De officiële onthulling van de Samsung Galaxy S20-serie ligt al enkele weken achter ons. Het was altijd al de bedoeling geweest om de toestellen uit de doeken te doen voordat het MWC in Barcelona plaats zou gaan vinden, maar de fabrikant zou wel met een stand haar telefoons willen showen op de beurs. Nu dat niet het geval is, moeten we voor de meest recente informatie over deze toestellen uitwijken naar reviewers die al een Galaxy S20-exemplaar in bezit hebben. Wat blijkt? Er zijn heuse Galaxy S20 Ultra cameraproblemen te bekennen.

Galaxy S20 Ultra cameraproblemen

De Samsung Galaxy S20 Ultra is hét absolute paradepaardje van het nieuwe trio. Er is onder meer een primaire 108-megapixelcamera aanwezig, 48-telefotocamera, een 12-megapixelgroothoekcamera, en een geavanceerde dieptesensor. Er zijn dus heel wat megapixels aan boord, maar zoals we al ooit geleerd hebben betekent dat niet meteen betere fotokwaliteit. Enkele reviewers, waaronder die van The Verge, melden dat de S20 Ultra camerasoftware gezichten overdreven glad doet lijken. Dit heeft onrealistische en niet prettige eindproducten als resultaat.

https://twitter.com/backlon/status/1231754760312754183

Daarnaast zijn er problemen met de autofocusfunctie. Naar verluidt doet de S20 Ultra af en toe aan focus hunting. Dit houdt het volgende in: als de camera niets weet scherp te stellen via de autofocus, dan zal het constant op zoek gaan naar iets om scherp te stellen, met wazige foto’s tot gevolg. Dit gebeurt voornamelijk bij foto’s waarin er weinig contrasten vinden zijn; een volledig blauwe lucht, een witte muur, donkere nachtfoto’s en meer.

Reactie Samsung

In een reactie laat Samsung weten dat het constant bezig is met het optimaliseren van de performance voor de beste gebruikerservaring. Als onderdeel van dit proces werkt het dan ook aan een toekomstige update om de camerakwaliteiten te verbeteren. Hoewel er geen concrete datum of iets gemeld wordt, is het in ieder geval prettig om te zien dat de fabrikant niet haar hoofd in het zand steekt voor kritiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business