Nieuws

Duitse Carbon Mobile onthult smartphone van koolstofvezel

Het Duitse Carbon Mobile komt met een wel heel bijzondere telefoon op de proppen. De Carbon Mobile 1 MK II verschijnt later dit jaar en bestaat grotendeels uit koolstofvezel.

De afgelopen jaren zijn smartphones er steeds beter op geworden. Denk aan mooiere schermen, snellere prestaties, meer en betere camera’s. Helaas zijn er de laatste tijd niet zo heel veel unieke en/of eigenzinnige toestellen op de markt gekomen, mits je de foldables buiten beschouwing laat als klasse apart. Bekende recente voorbeelden zijn voor ons de geflopte RED Hydrogen One, en de superkleine Palm Phone. Het Duitse Carbon Mobile toont aan dat er nog altijd ruimte is voor een compleet nieuwe smartphone-ervaring.

Carbon Mobile 1 MK II

De Carbon Mobile 1 MK II (versie 1 is nooit uitgebracht) is een telefoon die qua uiterlijk niet meteen iets speciaals doet. Integendeel zelfs: gezien de wat grove randen en 18:9 verhouding lijkt het op een vlaggenschip uit 2018. Alles draait echter om het bouwmateriaal van de Carbon 1 MK II; de telefoon bestaat grotendeels uit koolstofvezel. Daardoor is hij op papier iets minder krasbestendig, maar het materiaal is wel bijzonder goed bestand tegen veel druk.

Het voordeel van koolstofvezel is dat het apparaat met 125 gram behoorlijk licht te noemen is. Ook is hij slechts 6,3 millimeter dun. Heel praktisch is dit materiaal eigenlijk niet voor een telefoon. Zo verspreidt koolstofvezel doorgaans niet goed hitte, wat betekent dat interne componenten sneller (te) warm worden met alle gevolgen van dien.

Er is een 6 inch display met een 18:9 beeldverhouding aanwezig. Het gaan om een OLED-paneel met Full HD+ resolutie. Er is een speciale laag Corning Gorilla Glass 6 gemaakt voor deze telefoon; waar dit laagje standaard 0,6 tot 0,8 millimeter dik is, hebben de exemplaren voor Carbon Mobile een dikte van 0,4 millimeter.

Verdere specs en release

De gebruikte chipset is een MediaTek Helio P90, een chip die verscheen in 2018 en bepaald geen hoogvlieger is. Verder is er 8GB RAM en 128GB intern opslaggeheugen aanwezig. Ook de accucapaciteit van 3050 mAh is niet heel groot en draagt bij aan het relatief lage gewicht. De telefoon krijgt een adviesprijs mee van maar liefst 800 euro. Deze zomer wil Carbon Mobile haar eerste toestel leveren in Duitsland, en een release in Nederland moet later dit jaar volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business