Nieuws

Plague Inc. verwijderd uit App Store in China

De exacte reden waarom de populaire game plots verwijderd is, is nog niet geweten, maar waarschijnlijk zit het coronavirus er wel voor iets tussen.

Via Twitter en een officieel statement op hun website heeft gameontwikkelaar Ndemic Creations laten weten dat hun populaire game Plague Inc. plots verwijderd is uit de Apple App Store voor Chinese iPhone gebruikers. De game is er nochtans zeer populair. Wereldwijd wordt de strategische game waar je de controle krijgt over een virus door meer dan 130 miljoen gamers gespeeld. De game is beschikbaar als een app voor Android en iOS, maar kreeg ook een PC versie.

Bij Ndemic Creations spreken ze van een beslissing die volledig buiten hun weten genomen is, en zijn ze er ook niet te spreken. De studio zou er volop aan aan het werken zijn om de game terug beschikbaar te krijgen.

Coronavirus

De exacte reden waarom de game ineens verwijderd is, is voorlopig nog niet geweten. Ook van Apple uit is er nog geen communicatie gekomen. Echter kan je zonder al te hard te moeten nadenken een reden bedenken. Het coronavirus treedt de laatste tijd nu eenmaal wel eens op als een spelbreker.

Ironisch genoeg kreeg de game juist weer een boost in populariteit omwille van dit virus, vooral in China. Mensen gebruikten het als een bron van informatie over het coronavirus COVID-19. De game werd op korte tijd plots zo veel gedownload, dat de ontwikkelaars nog zelf een waarschuwing uitstuurden dat de game volledig fictief is en geen wetenschappelijke modellen bevat. Toch oogt de game aardig realistisch.

Op de tweet van Ndemic Creations worden heel wat theorieën ontwikkeld. Volgens vele zou de Chinese regering de game willen laten verwijderen omdat ze nieuws en informatie over het coronavirus willen lamleggen. Een samenzweringstheorie als een ander, maar het is geweten dat Apple wel eens naar de pijpen danst van China. Tijdens de protesten in Hong Kong werden regelmatig apps verwijderd die steun betuigden aan de protestanten.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat Apple de app verwijderd heeft omdat het coronavirus een sensitief topic is en ze de Chinese consumenten niet willen schofferen. Buiten China is de game wel nog gewoon overal te downloaden via de App Store.

Een meme over Plague Inc. Gevonden op Twitter

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business