Partnerinfo

[Partner info] Innovatieve PropTech bedrijven

PropTech bedrijven zul je steeds vaker tegenkomen. Deze term verwijst naar de Engelstalige woorden property en technology en verwijst naar verschillende technische toepassingen. Deze toepassingen kunnen helpen bij het verkopen, huren, gebruiken, huren, ontwerpen en bouwen van gebouwen. Vooral in de vastgoedsector is PropTech erg belangrijk en wordt het daarom ook veel gebruikt. Ondanks dat PropTech al veel langer bekend is, wordt het nu pas meer onder de aandacht gebracht. Het is namelijk een belangrijk aspect binnen het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Je leest hier meer.

Het gebruik van data

Beschik je over een eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om ten alle tijden innovatief te blijven. Hierdoor blijf je een streepje voor hebben op je concurrentie. PropTech is daar een goed voorbeeld van. Heb je bijvoorbeeld een nieuw kantoorpand nodig? Dan zijn er veel bedrijven binnen de vastgoedsector die hier al gebruik van maken. Zo worden er sneller kantoorpanden gematcht met nieuwe huurders door de uitwisseling van verschillende data. Zo combineert PropTech ook sociale innovaties, technische innovaties, product innovaties en nieuwe business modellen. Er is ontzettend veel mogelijk dus.

De voordelen van PropTech

Veel bedrijven bieden klanten veel mogelijkheden, waardoor grote oplossingen binnen handbereik liggen. Zo zijn smart buildings al jaren trending, maar wordt dit in de aankomende periode steeds gemakkelijker en toereikender. De technologieën groeien in rap tempo, waardoor het binnenkort voor meer bedrijven toegankelijk wordt. Het is dus belangrijk om niet achter te blijven met de nieuwste technologieën. Maar wat zijn nou precies de voordelen van PropTech en waarom zou je hier voor moeten kiezen? Het is allereerst een vorm van kostenbesparing en heeft een positieve invloed op de reputatie van je bedrijf. Er kunnen veel verschillende processen geoptimaliseerd worden, waardoor je weer beter je klanten kunt laten binden.

Trends omtrent PropTech

Er wordt tegenwoordig ook veel gebruik gemaakt van Artificiële intelligentie. Door gebruik van verschillende modellen kun je veel dingen voorspellen, zoals het gedrag van huurders en consumenten. Hier kun je binnen de vastgoed sector goed op in spelen. Er zullen ook verschillende data-analisten bijkomen die het gedrag zullen analyseren. Door het combineren van verschillende bronnen zullen er weer nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Daarnaast worden bouw- en onderhoudsprocessen minder complex en kunnen er gestandaardiseerde producten op maat worden aangeboden.

Gebruik maken van PropTech

Een bekend innovatief bedrijf dat gebruik maakt van PropTech is SKEPP. Zij kunnen jou gemakkelijk helpen met het zoeken naar het juiste kantoorpand in verschillende landen in Europa aan de hand van verschillende data. Ben je dus op zoek naar een nieuw kantoorpand of wil je een oude herinrichten? Dan zijn er veel mogelijkheden om het best passende pand te vinden voor jouw bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business