Reviews

Tablet met uitklapbaar toetsenbord

Voordelen
stevig slidermechanisme
camera voor- én achteraan
autonomie
vrij krachtig
Nadelen
schermkwaliteit valt tegen
klein touchpad; geen 5 GHz Wi-Fi
stroeve regelknoppen voor geluid
Aanbevolen prijs: €1199
Waar te koop?
Totaalscore 6

Deze Toshiba transformeert van tablet in een volledige laptop met een ingenieus systeem van shuiven en klappen.

Het werkt als volgt: eerst klap je het scherm 180 graden naar achteren, totdat het perfect uitlijnt met het toetsenbordgedeelte. Daarna schuif je de twee delen over elkaar heen, wat overigens stroef verloopt, en daarna heb je je tablet. Een simpel maar goed uitgewerkt mechanisme dat ook betrouwbaar oogt, al kunnen we de duurzaamheid ervan op langere termijn natuurlijk moeilijk beoordelen.


In tabletmodus is deze Satellite U920t qua omvang en gewicht goed vergelijkbaar met de Dell XPS 12. Slim bekeken van Toshiba is de rubberachtige afwerking op de achterkant en aan de zijkanten. Daardoor zal de U920t niet snel uit je handen glippen. Maar net zoals zijn concurrenten blijft dit een behoorlijk lomp ding om (lang) in de hand te houden.


Wat de schermkwaliteit betreft kunnen we kort zijn: die is matig. De resolutie ligt om te beginnen al flink lager en kijkhoeken en helderheidsgraad zijn een pak minder goed dan bij de concurrentie. De afstand die ligt tussen je vinger en het LCD-paneel is ook vrij groot, al is dat vooral een esthetisch nadeel, want functioneel werkte het touchscherm voldoende accuraat.

Toch vinden we het prijsverschil met bijvoorbeeld de Sony Vaio Duo 11 te klein om het kwaliteitsverschil in beeldkwaliteit te kunnen verantwoorden. Jammer, want voor de rest komt deze Toshiba met een interessante formfactor, biedt hij daarbij een redelijk typecomfort en bovendien doet hij het uitstekend op onze batterijtesten met een maximumtijd van bijna zeven uur.

Detail: net zoals bij een echte tablet zitten er twee camera"s op de U920t, eentje vooraan en eentje achteraan. Alleen jammer dat de achterste camera onbruikbaar is in tabletmodus, omdat het toetsenbordgedeelte dan voor de lens schuift.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business