Reviews

HP Envy 4 TouchSmart: zware jongen

Voordelen
Uitstekend toetsenbord
Groter scherm
Nadelen
Gewicht
Mindere kleurweergave
Aanbevolen prijs: €999
Waar te koop?
Totaalscore 6
De HP Envy 4 TouchSmart ziet er mooi uit, maar om een lager prijspunt te halen heeft HP toch enkele toegevingen moeten doen.

Deze Envy 4 ultrabook beschikt over een aangenaam typend toetsenbord – inclusief verlichting – en een fraai afgewerkt chassis dat uiterst degelijk aanvoelt.

Zeker in opengeklapte toestand oogt deze ultrabook erg chic. De Envy 4 is wel vrij dik en vooral zwaar: net iets meer dan twee kilogram. Daartegenover staat dan weer dat je een groter 14 inch aanraakscherm krijgt.

Dat scherm komt jammer genoeg met een standaardresolutie en de beeldkwaliteit die het biedt is eerder gemiddeld. Vooral de kleurweergave valt ons tegen, want die is alles behalve levendig. Het scherm reageert wel prima op touch.

Kijken we naar de binnenkant, dan zien we dat HP koos voor de combinatie van een harde schijf met een kleine SSD als cache. Dat is een prima oplossing voor in wat meer betaalbare toestellen, maar in deze prijsklasse verwachten we toch eerder een volwaardige SSD. De Envy 4 kan daardoor ook niet echt uitblinken wat algemene systeemprestaties betreft.

Ondanks de HD doet de HP nauwelijks langer over een koude start: amper 12 seconden heeft hij nodig. De door ons gemeten maximale autonomie is met bijna zes uur en 20 minuten aanvaardbaar te noemen.

Toch houden we een dubbel gevoel bij deze HP. Het is zonder twijfel een aantrekkelijk ogende machine. Maar om het beoogde prijspunt te kunnen halen, deed HP wel enkele toegevingen op het vlak van beeldkwaliteit en opslag. Het totaalplaatje blijft echter wel kloppen, want het (iets) grotere scherm heeft natuurlijk ook zijn voordelen, samen met de opslagcapaciteit van 500 GB. Voor op-en-top mobiel gebruik vinden we de Envy TouchSmart echter te zwaar.

Specificaties: Intel Core i5-3317U, 4 GB RAM, 500 GB HD + 32 GB SSD-cache, Intel HD Graphics 4000, glossy 14 inchscherm (1.366 x 768), Windows 8.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business