Reviews

HTC Desire 816

Voordelen
Bouwkwaliteit
HD-scherm
4G
KitKat
Nadelen
Achterkant snel vuil
Batterij
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Desire 816 kan je beschouwen als het goedkope neefje van de HTC One M8, maar dan wel met een enorm 5,5 inchscherm.

De HTC Desire 816 kan je zien als het goedkope neefje van de HTC One M8. In plaats van diens metalen uiterlijk, krijgt deze 5,5 inchphablet een glanzend plastic behuizing mee, die doet denken aan de iPhone 5C. Zoals we gewoon zijn van HTC ziet het toestel er mooi en zorgvuldig afgewerkt uit; ondanks het grote formaat ligt de Desire 816 gemakkelijk in de hand en dankzij de matte randjes heb je niet het gevoel dat hij uit je handen zal glijden. Die glanzende achterkant is helaas wel een magneet voor vingerafdrukken. Het 5,5 inch HD-scherm is prachtig, met brede kijkhoeken. Deze telefoon is gemaakt om foto’s te  nemen en bewerken, film te kijken en spelletjes te spelen, en de quadcoreprocessor heeft daar allemaal weinig problemen mee. Alles draait vlot, met bijna geen lag.

De Desire 816 draait op Android KitKat, maar met HTC’s eigen Sense-schil. Deze ziet er goed uit, maar liefhebbers van standaard Android zullen er waarschijnlijk niet echt voor te vinden zijn; het is een behoorlijk grondige makeover. Het toestel beschikt ook nog over 4G en een 13 megapixelcamera die goed presteert. De batterij is dan weer minder indrukwekkend; met gemiddeld gebruik kom je er een dag mee toe, maar power users kunnen beter een oplader meenemen.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business