Reviews

Chinese smartphones getest: de moeite waard?

Chinese smartphones staan bekend om hun straffe prijs-kwaliteitverhouding. We haalden elf smartphones en tablets naar de redactie voor een test.

Vandaag de dag vind je de bekende merken als Samsung, Sony, LG of Apple in de winkel wanneer je om een nieuwe smartphone of tablet gaat. Maar waarom probeer je niet eens een Chinese smartphone met een veel straffere prijs-kwaliteitverhouding?

In deze test hebben we enkel toestellen meegenomen die ook daadwerkelijk bij ons beschikbaar zijn. Smartphones die enkel via louche Chinese websites beschikbaar zijn, hebben we achterwege gelaten. Bovendien is er een gigantisch aantal aan Chinese toestellen op de markt, waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. We hebben de meest bekende eruit gefilterd, maar er zijn ongetwijfeld nog een hoop toestellen die hier niet de revue passeren.

Het zal je opvallen dat we merken als ZTE en Huawei niet mee hebben genomen in de test, terwijl het ook rasechte Chinese merken zijn. Klopt, maar die merken zijn reeds (tamelijk) breed verkrijgbaar in de fysieke winkels. Huawei heeft vorig jaar zijn introductie in België officieel bekend gemaakt, nadat het in Nederland al langer op de markt was. Het gaat natuurlijk ook om een Chinees toestel, maar eentje waar de instapdrempel grondig verlaagd is. ZTE is een ander paar mouwen. Hun gamma is niet volledig verkrijgbaar bij ons, maar sinds een tweetal jaar dwarrelt er soms een specifiek ZTE-toestel in de winkels door een specifieke deal met een lokale verkoper. Bovendien heeft ZTE plannen om binnenkort in Europa groots uit te rollen, althans dat liet een Aziatische vertegenwoordiger van het merk aan ons weten. 

[related_article id=”161563″]

We hebben in totaal elf Chinese smartphones en tablets getest, waarbij we de smartphones in twee categorieën hebben verdeeld: meer dan 200 euro, en goedkoper dan 200 euro. Tablets hebben geen prijsgrens meegekregen. Ten slotte geven we ook nog enkele tips, moest je de stap wagen om een smartphone uit China te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business