Reviews

Apple iPad mini Retina

Voordelen
Afwerking
Snel
Haarscherp
Nadelen
Niet hanteerbaar met één hand
Geen uitbreidbaar geheugen
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 8
Hoewel de iPad mini 3 ondertussen op de markt is, biedt zijn voorganger momenteel de interessantste prijs-kwaliteitverhouding.

Met de iPad mini heeft Apple een populair formaat aangeboord, maar de eerste versie voelde meer aan als een kleine iPad 2 qua specificaties. Vorig jaar kwam de iPad mini Retina, waarbij de specificaties werden opgetrokken. De iPad mini 3 voegt daar dit jaar Touch ID aan toe, maar meer ook niet. Daarom gaat onze voorkeur uit naar de iPad mini van vorig jaar, die nu in prijs is gezakt.

Het 7,9 inch IPS LCD-scherm draagt een resolutie van 2048 x 1536 pixels en oogt heel scherp. Qua helderheid en kleurweergave scoort hij niet het beste in de test, maar zonder rechtstreekse vergelijking merk je dat niet. Door zijn 4:3-beeldverhouding heb je wel twee handen nodig om de mini vast te houden.

De iPad mini komt net als de iPad Air en iPhone 5S met een Apple A7 quadcorechip. Enkel de kloksnelheid ligt iets lager tegenover de Air: 1,3 GHz. De nieuwe 64 bitprocessor heeft absoluut geen last van gebrekkige prestaties, zodat iOS 8 bijzonder vlot draait. Veeleisende spellen zoals Asphalt 8: Airborne en Need for Speed: Most Wanted zijn zelfs beter speelbaar dan op de Air, omdat een compactere tablet beter hanteerbaar is.

De batterij hield het een dikke 11,5 uur vol in onze videotest, wat erg goed is, maar zeker niet het beste resultaat in deze vergelijkende test.

In de straffe concurrentie tussen alle 7 en 8 inchtablets is het behoorlijk moeilijk kiezen, maar dankzij zijn flinke prijsdaling is de iPad mini Retina een geduchte kandidaat die nog altijd zijn mannetje kan staan tegenover tablets die nu op de markt komen.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business