Reviews

Apple iPad Air 2

Voordelen
Dun
Licht
App aanbod
Afwerking
Nadelen
Autonomie
Aanbevolen prijs: €499
Waar te koop?
Totaalscore 9
De iPad Air heeft recent een vermageringskuur ondergaan, maar kan hij nu nog mee met de concurrentie?

Apple maakt de iPad Air 2 nog dunner en lichter, wat hem meteen tot dunste en lichtste tablet bombardeert in onze test. Het 9,7 inch LCD-scherm heeft dezelfde 2048 x 1536-resolutie met 264 ppi als de iPad Air, maar hij heeft een nieuwe anti-reflecterende coating. Ook komen de kleuren er beter uit: zwart is merkbaar zwarter en de kleuren zien er iets verzadigder uit, maar bij lange na niet zoals bij de oververzadigde kleuren van de Samsung Galaxy Tab S.

Binnenin de iPad Air 2 zit een 1,5 GHz 64-bit Apple A8X-processor, maar staar je niet blind op het aantal Ghz of bit. Het processorontwerp van Apple zorgt voor snellere prestaties dan andere concurrerende apparaten en de benchmarks maken dat duidelijk. Geen enkele tablet komt ook maar in de buurt, met uitzondering van de Google Nexus 9 die een krachtige grafische chip bevat dankzij de Nvidia Tegra 4 SoC.

Het superslanke postuur van de Air 2 betekent wel een kleine aanslag op het uithoudingsvermogen. Hij scoort zeker niet slecht, maar vergeleken met de vorige iPads zijn we toch wel wat teleurgesteld.

In tegenstelling tot de peperdure iPhones, draagt de iPad Air 2 wel een correct prijskaartje. Tel daarbij nog eens het overaanbod aan kwalitatieve tabletapps in vergelijking met Android en Windows 8, en je weet dat Apple een winnende combinatie in handen heeft.

Microsoft en Google moeten snel wakker schieten, want anders wordt de jaarlijkse tablettest stilaan voorspelbaar…

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business