Reviews

Nokia Lumia 735

Voordelen
Goede camera's
Batterijduur
4G
Nadelen
App-aanbod
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Nokia Lumia 735 is een Windows Phone zoals we ze wel vaker zien: degelijk, maar zonder erg op te vallen. Met uitzondering van zijn flashy covers natuurlijk.

Lumia’s zijn altijd al een buitenbeetje in vergelijkende tests. Niet alleen omdat ze draaien op Windows Phone, maar ook omdat ze opvallen door hun vrolijke kleuren. De Lumia 735 is daarin niet anders, met zijn verwisselbare kunststof covers in fluorescerend groen en oranje. Vind je dat iets te veel van het goede, dan is hij ook beschikbaar in het zwart, maar wat is daar nu leuk aan?

Het 4,7 inchscherm heeft een aangename HD-resolutie van 720 x 1280 pixels en biedt de schermkwaliteit die we van Lumia’s zijn komen te verwachten. De amoled-technologie zorgt voor levendige kleuren, diepe zwartwaarden en een goed contrast.

Naast een Snapdragon 400 quadcoreprocessor, heeft deze Lumia 1 GB RAM aan boord. Dat is weinig voor een Androidtelefoon, maar meer dan voldoende om het lichte Windows Phone vlot draaiende te houden. De opslagcapaciteit van 8 GB is voldoende voor apps, en kan worden uitgebreid met een geheugenkaartje. Dankzij 4G-ondersteuning kan je genieten van het snelste mobiel internet.

Met de Lumia 735 mikt Microsoft op de liefhebbers van selfies. Vooraan zit een flinke 5 megapixelcamera met een groothoeklens van 24mm. De kwaliteit is een stuk beter dan de meeste frontcamera’s en dankzij de groothoek krijg je veel meer op je foto te zien. Achteraan zit een 6,7 megapixelcamera.

De Lumia 735 is een toestel waar je weinig op kan aanmerken. Wie zich comfortabel voelt met Windows Phone heeft met deze smartphone een goede middenklasser in handen die opvalt door zijn eenvoud en prima camera’s.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business