Reviews

Nokia Lumia 830

Voordelen
Camerakwaliteit
Aluminium chassis
Afwerking
Nadelen
Trage chipset
Schermkwaliteit
Prijs
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 6
Dit is één van de laatste Lumia's die onder de merknaam Nokia werd uitgebracht, mogelijk nu al een collector's item. Maar is hij ook goed?

Dit zou wel eens de laatste Lumia kunnen zijn onder de Nokia merknaam, mogelijk nu al een collector’s item. Los daarvan merk je onmiddellijk dat Nokia heel goed weet hoe ze een knap, uniek toestel op de markt kunnen zetten. De Lumia 830 is een lust voor het oog, straalt klasse uit, en is bijzonder stevig. Neusje van de zalm is de 10 megapixel PureView camera die je bij de beste camera’s kan plaatsen in huidige smartphones, met uitzondering van de bijzondere 41 megapixel Lumia 1020.

Intern vinden we verrassend genoeg maar een Qualcomm Snapdragon 400-chip. Verrassend dat een budgetchip die in 200 euro-toestellen thuis hoort, hierin te vinden is. Toegegeven, Windows Phone 8 springt zuinig en efficiënt om met zijn krachten, maar met dit prijskaartje verwachten we meer.

De 2.200 mAh-batterij doet prima zijn werk: hij kan net geen 10 uur een Full HD-filmpje in loop tonen. Bovengemiddelde resultaten, helaas kunnen we niet hetzelfde zeggen over de schermkwaliteit.

Als de HD-schermkwaliteit van de Moto G, aan de helft van de prijs, beter is dan bij de Lumia 830 met dezelfde schermresolutie, dan weet je dat Nokia een fout heeft gemaakt. De kijkhoek is niet goed genoeg in deze prijsklasse, verre van.

Wanneer je naar de Lumia 830 kijkt wil je van dit Windows Phone 8.1-toestel houden, maar de sterke focus op de camera en het uiterlijk zorgt ervoor dat de rest niet op niveau is. Enkel voer voor cameraliefhebbers.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business