Reviews

Sony Xperia Z3

Voordelen
Waterdicht
Camera
Afwerking
Sluiterknop
Nadelen
Vrijwel identiek aan Xperia Z2
Klepjes
Aanbevolen prijs: €649
Waar te koop?
Totaalscore 8
Sony's Xperia Z3 verschilt niet zo veel van de Xperia Z2, die nauwelijks een half jaar ouder is. Rampzalig is dat niet: de Z2 is een knaller van een smartphone en de Z3 zet die lijn mooi verder.

De Xperia Z3 van Sony lijkt als twee druppels water op zijn voorganger: de Z2. Zowel langs buiten als langs binnen zijn beide toestellen vrijwel identiek. Dat is geen slechte zaak: de Z2 is nog maar net een half jaar oud en dat toestel was spectaculair goed. Blikvanger was de 20,7 megapixelcamera die van de telefoon een halve camcorder maakte, en die is helemaal (ongewijzigd) terug in de Z3. Met de smartphone maak je erg mooie foto’s met een knap dynamisch bereik. 4K-video behoort tot de mogelijkheden net als opnames in 120 fps voor mooie slow motion.

Ook de waterdichte behuizing is terug. Dankzij de toegewijde cameraknop kan je tot op een meter diep voor een half uur lang foto’s nemen. Voor die waterdichtheid heeft Sony, in tegenstelling tot HTC, wel klepjes rond de microUSB-poort nodig. Die klepjes zijn iets mooier en steviger dan bij de Z2, maar slijt is op termijn onvermijdelijk.

De Z3 is net iets kleiner en dunner dan zijn voorganger, al merk je dat verschil in de praktijk niet. De afwerking is iets anders en naar onze mening mooier. Het scherm is heeft een identiek 5,2 inch Full HD-scherm de kleuren van de Z3 zijn net iets mooier. Onder het scherm vinden we dezelfde hardware als bij de Z2: een Snapdragon 801 (nu aan 2,5 GHz tegenover 2,3 bij de Z2) en 3 GB RAM.

De Xperia Z3 is erg goed, net als de Z2 maar die laatste is intussen goedkoper. Een echt grote reden om de Z3 boven de Z2 te kiezen zien we dan ook niet. Interessanter is het kleine broertje: de Z3 compact. Die heeft ongeveer dezelfde specificaties als de Z3, presteert beter op de benchmarks maar heeft een 4,6 inch-scherm. Ideaal voor wie een vlaggenschip wil dat niet gigantisch hoeft te zijn.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business