Reviews

Review Huawei Ascend G620S

Voordelen
Groot scherm
HD-resolutie
Nadelen
Traag
Autonomie
Aanbevolen prijs: €179 (8 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 6
De Ascend G620S valt op met zijn 5 inch HD-scherm, maar heeft hij ook nog andere troeven om uit te spelen?

De Ascend G620S valt op tussen de budgettelefoons dankzij zijn 5 inchscherm met HD-resolutie, iets wat we nog niet veel zien in deze prijsklasse, maar zorgt voor een aangenaam scherp beeld. Voeg daar nog eens ondersteuning voor 4G aan toe en je hebt op het eerste zicht een interessante koop.

De Snapdragon 410-processor die deze smartphone aanstuurt, vinden we ook in praktisch elke andere telefoon in deze vergelijking terug, en de benchmarkresultaten zijn dan ook zeer gelijkaardig.

Toch voelde de G620S beduidend trager aan dan bijvoorbeeld zijn Chinese concurrent, de ZTE Blade V220, die een strijd met gelijke wapens levert. Vermoedelijk ligt de zware grafische schil van Huawei hier aan de oorzaak, waardoor het navigeren door de interface bij momenten erg moeizaam verloopt.

Ook de batterij schiet helaas tekort. Zeker als je weet dat de LG Spirit 4G, die over dezelfde batterijcapaciteit van 2.000 mAh beschikt, het bijvoorbeeld vier uur langer uitzingt in onze batterijtest.

Het intern geheugen van 8 GB is dan weer wel een pluspunt, maar ondertussen courant in deze prijsklasse. Bovendien wordt bijna de helft opgesoupeerd door het besturingssysteem en Huawei’s grafische schil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business