Reviews

Review HTC One A9

Voordelen
Afwerkingsniveau
Compact formaat
Snel
Nadelen
Te hoge prijs
Camera mag beter
Aanbevolen prijs: €599
Waar te koop?
Totaalscore 8
De HTC One A9 heeft op het eerste zicht alle kwaliteiten in huis om te slagen, maar het te hoge prijskaartje strooit roet in het eten.

HTC lijkt al langer het noorden kwijt, en met de One A9 bevestigen ze dat opnieuw. Dit toestel heeft alles om te slagen, ware het niet dat de prijs 150 euro te hoog ligt.

Qua specificaties zie je in de benchmarktabel dat hij onderaan bengelt, ook al voel je dat gelukkig niet aan het toestel. Hij reageert bliksemsnel, enkel bij grafische intensieve spellen merk je dat de chip de bottleneck wordt.

De camera bij de One M8 en M9 niet echt goed bevallen, waardoor de One A9 het over een andere boeg gooit. Geen ‘Ultrapixels’ meer en geen recordaantal megapixels, maar een deftige 13 megapixelvariant. Het resultaat is behoorlijk, maar in slechte lichtomstandigheden presteren de Nexus 6P, Samsung Galaxy S6 en LG G4 toch een stuk beter.

HTC legt zijn dominante skin over Android, iets wat je haat of liefhebt. Wij vonden het eerder prettig werken. Er zit een kleine batterij in de One A9, en dat merk je. ’s Avonds is het behoorlijk krap wanneer je je smartphone intensief gebruikt.

Hij ziet eruit als een iPhone, en HTC vraagt ook dezelfde premium. Het toestel doet niets verkeerd en de zwakke specificaties voel je niet, maar je merkt dat het prijskaartje hier gewoon niet klopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business