Reviews

Review Google Nexus 5X

Voordelen
Camera
Compact formaat
Prijs/kwaliteitverhouding
Nadelen
Saai
Geen draadloos laden
Doffe kleuren
Aanbevolen prijs: €429
Waar te koop?
Totaalscore 8
Google heeft aan de camerakwaliteit van de Nexus 5X gesleuteld, maar vergeten om ook het design op te frissen. Jammer van die saaiheid, want het is een prima premiumtelefoon voor een straffe prijs.

De Nexus 5 in 2013 werd een verkoopsucces voor Google en hardwarepartner LG, en dus besloten ze dit jaar opnieuw de krachten te bundelen om een opvolger op de markt te brengen: de Nexus 5X. De Nexus 5 stond niet meteen bekend voor zijn opvallende ontwerp, en dat geldt voor de Nexus 5X net zo goed. Het is een saaie telefoon om naar te kijken, en een saaie telefoon om vast te houden en te gebruiken.

De 5X is met zijn 5,2 inchscherm een tikje groter dan de Nexus 5, maar blijft nog altijd eenvoudig te bedienen met één hand. Het schermpaneel heeft een resolutie van 1.920×1.080 pixels en lijkt erg hard op dat van de Nexus 5. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 808 van Qualcomm terug, net zoals in LG’s eigen G4.  De camera’s van de 5X en 6P delen dezelfde beeldsensor, f/2.0-lens en laserautofocus, maar er zijn ook enkele verschillen. In tegenstelling tot de 6P heeft de Nexus 5X geen burstmodus en filmen in slow motion is beperkt tot 120 fps in 720p-resolutie.

Google brengt dit jaar twee Nexus-telefoons op de markt en de Nexus 5X is objectief gezien duidelijk de mindere van de twee. Toch zijn Google en LG er opnieuw in geslaagd om een smartphone met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding te bouwen.

Klik hier om onze uitgebreide review te lezen van de Google Nexus 5X.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business