Reviews

Review HTC Desire 626: Flashy middelmatigheid

Voordelen
leuk design
uitbreidbaar geheugen
redelijke prestaties
Nadelen
gemiddelde batterij
veel bloatware
geen hoogvlieger
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 7
Ben je op zoek naar een smartphone die in het oog springt? Dan is de Desire 626 van HTC echt iets voor jou. Wie op zoek is naar een toestel met straffe prestaties, zoekt beter verder.

Bij het uitpakken van de Desire 626 waren de meningen onmiddellijk verdeeld. Terwijl de ene de woorden ‘afschuwelijk’ en ‘gedrocht’ in de mond nam, vonden anderen het een mooi en leuk toestel. Ikzelf behoor tot de tweede groep, al lijkt me de uitvoering wel eerder in staat vrouwen en kinderen te bekoren. Het testtoestel dat ik onder handen heb genomen, bestaat namelijk uit een basiskleur van donkerblauw dat wordt opgevrolijkt door een lichtblauwe accentkleur. Doordat het toestel in zes verschillende kleurvarianten te verkrijgen is, is er echter voor ieder wat wils.

Zijdezacht

Ondanks het feit dat de smartphone volledig uit plastic is gemaakt, voelt het toestel niet goedkoop aan. Dit komt doordat het plastic dofgekleurd en zacht is, in tegenstelling tot het glanzende en harde materiaal waaruit veel budgettoestellen zijn gemaakt. De zachte plastic zorgt overigens voor een natuurlijk antislipeffect, waardoor het toestel erg goed in de hand ligt. Ook het gebrek aan afneembare achterkant draagt verder bij tot het premiumgevoel.

Ondanks het leuke uiterlijk van het toestel, mist de Desire 626 echter enkele essentiële ingrediënten onder de motorkap. De smartphone bevat namelijk een Snapdragon 410, 2 GB RAM, 16 GB opslagruimte en een batterij van 2000 mAh. Deze gemiddelde specificaties zijn binnen deze prijsklasse niet uitzonderlijk, maar zorgt ervoor dat het toestel zeker geen hoogvlieger is. Met name de beperkte batterijsterkte komt naar boven tijdens het gebruiken van de smartphone. Na een dag gemiddeld gebruik, zal je namelijk zo snel mogelijk op zoek moeten gaan naar een stopcontact.

Krap geheugen

Ook al is 16 GB opslagruimte de norm binnen het middensegment, toch voelde ik me beperkt qua ruimte. De Desire 626 wordt namelijk standaard geleverd met erg veel bloatware, waardoor net iets meer dan 8 GB aan geheugen overschiet. Gelukkig kan je de meeste van deze apps verwijderen en HTC voorziet zelfs een handige functie om je overvolle applijst op te kuisen. Met deze functionaliteit kan je zoveel apps als je wilt verbergen en deze achteraf ook terug tevoorschijn halen.

Qua prestaties heb ik erg weinig aan te merken op de smartphone. Het browsen verloopt over het algemeen vlot en ook apps worden naar behoren geladen. Ook hier scoort het toestel echter eerder gemiddeld. Er zijn namelijk smartphones voor dezelfde prijs die net dat beetje sneller en beter reageren. Voor een gemiddelde gebruiker zal dit verschil echter verwaarloosbaar zijn.

Gewoontjes

Al bij al is de HTC Desire 626 dus eerder een gemiddeld toestel dat het van zijn originele uiterlijk moet hebben. Je kan namelijk toestellen met dezelfde prestaties voor minder geld kopen, al zal je dan wel moeten inboeten qua design. Ben je geen fan van de bijzondere uitvoering van de Desire 626? Aarzel dan niet om een ander toestel aan te schaffen. Er zijn namelijk verschillende toestellen verkrijgbaar met betere prestaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business