Reviews

Review Plantronics Backbeat Sense: Slimme hoofdtelefoon

Voordelen
genuanceerd en waarheidsgetrouw geluid
comfort
automatisch pauzeren en hervatten
Nadelen
geluid van hoofdtelefoon hoorbaar
niet plooibaar
Aanbevolen prijs: €179
Waar te koop?
Totaalscore 8
Plantronics is een grote naam in de wereld van de headsets. Met de Backbeat wil de fabrikant nu ook de harten van de muziekliefhebbers veroveren.

Plantronics zet de stap van spraakhoofdtelefoons naar een exemplaar voor muziekliefhebbers met de Backbeat Sense. Het merk valt meteen met de deur in huis en laat iedereen zien wat er mogelijk is. De hoofdtelefoon zit comfortabel en licht om de oren maar sluit goed af. De klank is uitstekend, met een mooie balans tussen hoge, lage en middentonen. Waar bijvoorbeeld een Beats-hoofdtelefoon de bassen en de hoge tonen een boost geeft, omdat dat snel een gevoel van volheid overbrengt, houdt de Sense het realistisch. Geen enkel instrument gaat verloren in de mix en wat je hoort, leunt dicht aan bij de opname zoals de muzikant ze bedoelde.

[related_article id=”176436″]

Je verbindt de stijlvolle hoofdtelefoon oftewel via een 3,5 mm-aansluiting, oftewel met Bluetooth. Die laatste optie is een aanrader voor wie de Backbeat onderweg wil gebruiken in combinatie met een smartphone, niet in het minst omwille van de slimme functies. Zet je de hoofdtelefoon af, dan pauzeert de muziek automatisch. Terug opzetten, hervat je playlist. Tijdens mijn test werkte die functie altijd helemaal perfect. Toch is de Sense zuinig: al naargelang hoe intensief je het ding gebruikt, gaat de batterij een dag tot enkele weken mee.

Toch heeft dit anderzijds sublieme toestel ook nadelen: de Sense plooit niet op en is dus niet zo compact om mee te nemen, en de hoofdtelefoon is ‘luid’. Beweegt hij een beetje op je hoofd, dan wordt dat nauwelijks hoorbare geluid versterkt door het toestel zelf, zodat het de muziek soms overstemt. Een klein maar desalniettemin vervelend detail.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business