Western Digital My Cloud EX2 Ultra review

Voordelen
Compact en mooi
HDD's inbegrepen aan scherpe prijs
Moderne en duidelijke interface
Goede prestaties
Nadelen
Vooral gericht op back-up
Weinig apps
Aanbevolen prijs: €169,99 (excl. HDD)
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Western Digital My Cloud EX2 Ultra is één van de weinige NAS'en die je uit de doos met harde schijven inclusief kan kopen, maar de functionaliteit is eerder beperkt.

De My Cloud EX2 Ultra van Western Digital is bijzonder compact en is zowel met als zonder vooraf geïnstalleerde en geconfigureerde harde schijven beschikbaar (321,99 euro bij Coolblue, inclusief 4 TB hardeschijfruimte). Houd er rekening mee dat de beschikbare capaciteit in een RAID-configuratie slechts de helft zal bedragen van de geadverteerde capaciteit.

De NAS is vreemd georiënteerd. Je schuift de schijven langs boven in het systeem zonder dat daar extra hardware bij komt kijken. Twee schroefjes die je in de HDD’s moet draaien, volstaan. Het systeem is niet overdreven handig, maar WD kan de voorzijde van zijn NAS in ruil erg mooi afwerken. Deze kleine server hoef je niet noodzakelijk te verstoppen.

Western Digital blijft erg trouw aan de noemer ‘Network Attached Storage’. De My Cloud doet niet veel meer dan wat die naam suggereert. Het portaal van de NAS is niet veel meer dan een overzichtspagina waar je toegang kan beheren en voorname functies kan in- en uitschakelen. Western Digital heeft nog net een downloadmanager ingebouwd maar verder hoef je op essentiële managementfuncties na niets te verwachten. De interface is proper, modern en heel eenvoudig te begrijpen. De appwinkel is wel erg beperkt en de apps die er in staan zijn niet bepaald inspirerend. Wie op multimediafunctionaliteit aast, heeft echter genoeg aan Plex en die toepassing tekent wel present.

USB 3 is aanwezig, maar door de afwezigheid van een bestandsbrowser op de NAS zelf dient externe opslag vooral voor back-ups van je NAS.

De EX2 Ultra is in vergelijking met andere NAS’en een vrij beperkt product. De aanwezigheid van Plex en DLNA-functionaliteit maakt de NAS nog net meer dan alleen een back-uptoestel. We denken dat dit kant-en-klare product evenwel voor veel gebruikers genoeg functies bevat.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business