Logitech Z333 review: geef games en muziek een audioboost

Voordelen
Goed geluid
Afstandsbediening
Degelijke bouwkwaliteit
Nadelen
Basregelaar ontbreekt op afstandsbediening
Kabels aan de korte kant
Aanbevolen prijs: €69,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Logitech biedt met de Z333 een eenvoudig 2.1-speakersysteem voor al je multimediadoeleinden.

De Logitech Z333 is een eenvoudig luidsprekersysteem met subwoofer waarmee je je multimediabeleving een boost kan geven, zonder te diep in de buidel te moeten tasten. Het setje is bovendien tamelijk compact, zeker als je de subwoofer op de grond plaatst, zodat het makkelijk in te zetten is in verschillende situaties.

Het geheel bestaat uit een subwoofer met een vermogen van 24W en twee satellietspeakers van elk 8W. Dat is goed voor een vermogen van 40 watt zonder dat vervorming optreedt, maar je kan dat nog opdraaien tot een piekvermogen van 80 watt. Het geluid is ook dan nog altijd oké, maar de echte audiofiel zal je hier niet mee overtuigen.

Voor dit prijskaartje krijg je een meer dan verdienstelijk geluid dat vol en helder klinkt, en een flinke upgrade betekent van de ingebouwde luidsprekers in je computer, televisie of mobiel apparaat. Je kan tot twee apparaten tegelijk aansluiten via de 3,5mm- en RCA-ingangen. Zo kan je bijvoorbeeld permanent je mediaspeler op de luidsprekers aansluiten via de RCA-ingang en heb je de 3,5mm-aansluiting vrij om af en toe je smartphone of tablet te koppelen. Je hoeft der verbinding niet te verbreken wanneer je tussen geluidsbronnen schakelt.

De kleine luidsprekers van ongeveer 20 centimeter hoog sluiten rechtstreeks op de subwoofer aan en hebben elk een snoer van 1,5 meter. Vanuit de subwoofer vertrekt de stroomkabel, evenals een 3,5mm-audiokabel en een snoer naar de bedrade afstandsbediening. De lengte van de snoeren betekent dat je de speakers maar op een beperkte afstand uit elkaar kan positioneren, zeker als je de kabels op een fatsoenlijke manier wil kunnen wegwerken.

Via de afstandsbediening kan je de luidsprekers aan- en uitzetten, het volume regelen, of een koptelefoon aansluiten. De hoeveelheid bas kan je helaas niet aanpassen via de afstandsbediening. Daarvoor moet je de basregelaar aan de achterkant van de subwoofer gebruiken. Dat kan vervelend zijn voor de plaatsing van de subwoofer als je de hoeveelheid bas regelmatig wil kunnen manipuleren. Bij een actiefilm of game wil je de bassen wellicht harder laten doorkomen dan wanneer je een documentaire kijkt of muziek luistert. Hiervoor had een basregelaar op de afstandsbediening praktischer geweest.

Met de Z333 biedt Logitech een instapklaar luidsprekersysteem voor wie het geluid van de ingebouwde speakers in zijn computer of televisie een upgrade wil geven. Het is een volledig bekabeld systeem wat je minder vrijheid geeft en vraag om het nodige kabelmanagement, maar voor zijn prijs kan je met dit setje weinig verkeerd doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business