Reviews

Thermaltake Smart Pro RGB 750W review: regenboogvoeding

Voordelen
Sterke prijs-kwaliteitverhouding
Aan/uitschakelaar RGB
Modulair
Stabiele voltages
Nadelen
Geen RGB-synchronisatie
Luid bij zware belasting
Belastende RGB-software
Aanbevolen prijs: €119
Waar te koop?
Totaalscore 8
Voor wie zoveel mogelijk kleurtjes in zijn machine wil stoppen, voorziet Thermaltake een voeding met RGB-ledverlichting. Maar is hij zijn prijskaartje waard?

Voedingen hebben dikwijls maar één doel: energie leveren. Dat kan op twee manieren: met modulaire kabels, of alles geïntegreerd in de voeding. Thermaltake voegt daar voortaan nog een derde optie toe: RGB-ledverlichting. Net wanneer je denkt dat alles in een computerkast van lichtjes is voorzien, maakt Thermaltake de cirkel rond. Wie geen fan is, kan de verlichting met de schakelaar op de voeding uitschakelen. Waarom dan deze RGB-voeding kopen? Omdat het wat de prijs-kwaliteitverhouding betreft een uitstekend exemplaar is.

Geen synchronisatie

Allereerst moeten we de pure RGB-fans wel een beetje teleurstellen: je kan de verlichting niet synchroniseren met de rest van je hardware. De software geeft je een waaier aan mogelijkheden, maar synchroniseren lukt niet. Zelfs niet met andere producten van Thermaltake. De software is bovendien bijzonder slecht en weegt opvallend zwaar op je systeem. Kies daarom een patroon, stel het in en verwijder de software voor het beste resultaat. Genoeg RGB: hoe presteert de voeding op zich? Opvallend degelijk. De keuze om één 12V-lijn te kiezen aan 62,5A (750W) voegt heel wat flexibiliteit toe vergeleken met aparte 12V-lijnen van 15A. De voeding kan dan zelf kiezen of de CPU extra stroom nodig heeft, of de grafische kaart, afhankelijk van je overclock.

Prijs-kwaliteit

In de voeding zitten kwaliteitscondensatoren van Japanse origine. Thermaltake belooft een efficiëntie van minimaal 80 procent bij de omvorming van wisselstroom naar gelijkstroom, wat prima is op dit prijspunt. De voeding is helemaal modulair, tot zelfs de 24-pin ATX-kabel. In de doos zit een leuk zakje meegeleverd om je kabels op te bergen; kwestie van je een goed gevoel te geven wanneer je je systeem bouwt. De platte kabels maken kabelmanagement achteraan de kast veel eenvoudiger, waar er meestal maar beperkte ruimte is. Op de voeding zit nog een extra knop: Smart Zero Fan. Wanneer je die aanzet, stopt de ventilator bij een belasting van minder dan 10 procent. Ideaal voor wie een fluisterstille computer wil bouwen om dagelijks op te werken. Daarentegen staat wel dat de voeding opvallend luid is bij maximale belasting (videobewerking, gaming). Het resultaat is een uitstekende voeding voor zijn prijs, behalve op RGB-vlak door de beperkte mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business