Reviews

Gigabyte A320M-DS2 review: instapmoederbord voor AMD

Voordelen
Alle essentiële aansluitingen zijn aanwezig
Klaar voor AMD’s APU’s
Nadelen
Momenteel een beetje te licht voor AMD’s Ryzen-aanbod
Aanbevolen prijs: €79,9
Waar te koop?
Totaalscore 8
Gigabytes mATX-moederbord breekt geen potten, maar volstaat voor wie een moederbord zoekt dat gewoon werkt met zijn AMD-CPU.

AMD voorziet verschillende chipsets voor zijn AM4-processorsocket. We keken eerder al naar de high-end X370-socket met MSI’s Titanium Z-moederbord. Vandaag nemen we de A320M-DS2 van Gigabyte onder handen. Het bord is voorzien van de A320-chipset gericht op de AMD-koper die een budgetvriendelijk systeem wil dat gewoon werkt. Dat maakt dit bordje per definitie vrij gewoontjes. Hoewel alle AMD Ryzen-CPU’s overklokbaar zijn, ondersteunt A320 overklokken niet. Bovendien vind je slechts één PCIe 3.0-sleuf op het moederbord, zodat je slechts één grafische kaart kan aansluiten. Verder moet je bij dit bord genoegen nemen met twee RAM-sleuven. Wat SATA-aansluitingen betreft is Gigabyte guller, je krijgt er vier, netjes gegroepeerd rechts onderaan.

Achteraan het moederbord vind je vier usb 3.1-poorten, waaronder één van de tweede generatie. Usb 2 is dubbel aanwezig, naast de legacy-PC/2-poort voor muis of toetsenbord. Vooral de DVI- en VGA-aansluitingen springen in het oog. AMD’s Ryzen-CPU’s bezitten immers geen GPU op de chip. Dat doet ons vermoeden dat Gigabyte dit bordje op de markt brengt met de volgende generatie APU’s van AMD in het achterhoofd. Dat lijkt ons logisch: hoewel de A320M-DS2 voorzien is van alle essentiële zaken, zou het zonde zijn om het te combineren met een krachtige Ryzen-CPU. Het kleine bord komt meer tot z’n recht met een iets bescheidenere processor.

Dit miniATX-moederbord is een solide keuze voor wie een compacte pc wil samenstellen op een budget. Je zal niets missen, al zouden we liegen als we zeggen dat Ryzen helemaal tot zijn recht kan komen met een A320-chipset.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business