Reviews

HP Pavilion x360 m review: hybride middenmoter

Voordelen
Prijs
Afwerking
Uitstekend Full HD-scherm
USB-C
Nadelen
Krappe SSD
Aanbevolen prijs: €699
Waar te koop?
Totaalscore 8
De 2-in-1 Pavilion x360 m van HP bouwt verder op de succesvolle x360 van vorig jaar.

De HP Pavilion x360 m is de opvolger van de uitstekende x360 van vorig jaar waarmee HP het 2-in-1-concept naar een lager prijspunt bracht. De nieuwe reeks dit jaar start opnieuw vanaf 699 euro, maar daarmee krijg je wel een schrale basisconfiguratie voor de kiezen.

Ik raad je aan om sowieso te kiezen voor de full HD-variant van deze laptop, die er overigens uitstekend uit ziet. Het touch-element krijgt elke versie mee aan boord om het 2-in-1-concept te rechtvaardigen.

Aansluitingen

Net als de Dell Latitude 5289 heeft HP goed begrepen dat een diverse set aan poorten belangrijk is. Het aanbod is identiek, behalve dat je het zonder simkaart en één USB-C-poort minder moet doen.

Een poort minder is niet zo erg, maar ik vind het wel spijtig dat de enkele USB-C-poort niet kan worden gebruikt om je toestel mee op te laden. Daarvoor moet je nog altijd een klassieke adapter inschakelen, in tegenstelling tot Dell. Het lijkt onbelangrijk, maar naar de toekomst toe gaat het belang van USB-C enkel toenemen en is het handig dat je met één lader alles kan opladen.

Op het toetsenbord kan je met voldoening typen, ook al ondervind ik dat het iets te flexibel is. De toetsenbordverlichting in deze prijsklasse is een leuke extra. Het brede touchpad geeft je extra plaats en comfort, maar echt honderd procent goed voelt het nooit aan. Daarin scoort de Microsoft Surface Laptop uitstekend als gouden standaard. Bij de Pavilion x360 m voelt het oppervlak iets te stroef aan.

Krappe opslagruimte

De geteste configuratie is eigenlijk perfect voor deze laptop om vandaag van te genieten, maar ook in de toekomst. Enkel de 128 GB SSD vind ik iets te krap om vlot op te werken. Wie een aantal programma’s installeert, komt automatisch in de problemen ondanks dat je alle mediabestanden op een externe harde schijf kan parkeren.

Wie extra budget heeft, kan beter een versie nemen met meer opslag, maar anderzijds is een 128 GB SSD nog altijd een veel betere keuze dan een 500 GB harde schijf. Een harde schijf voelt initieel misschien niet veel trager aan, maar na verloop van tijd wordt het de grootste vertragende factor van je toestel.


Systeemeigenschappen: Intel Core i5-7200U, 8 GB RAM, geïntegreerde graphics, 128 GB SSD, 14 inch glossy aanraakscherm (1.920 x 1.080), Windows 10 Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business