Reviews

HyperX Alloy Elite review: plug-and-play toetsenbord

Voordelen
Leuk design
Robuust
Cherry mx-toetsen
Mediatoetsen
Nadelen
Geen extra software
Geen microfoon of headphone jack
Polssteun is niet comfortabel
Aanbevolen prijs: €139,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Stijlvol en plug-and-play, maar zonder verdere customisatie. De HyperX Alloy Elite komt namelijk zonder extra software.

HyperX, de gamingdivisie van Kingston, is voornamelijk bekend omwille van zijn iconische Cloud-headsets, die tegenwoordig de standaard is voor budgetgamers. Aan een schappelijke prijs haal je immers een koptelefoon in huis met degelijk 7.1-surroundgeluid, prima draagcomfort en een goede microfoon. Nu probeert HyperX zijn succesverhaal verder te zetten in andere hardwaremarkten, zoals dat van muizen en klaviertjes. Maak kennis met de Alloy Elite, het nieuwste mechanische toetsenbord in zijn (beperkte) catalogus.

Smaakvol ontwerp

Kingston kleedt de populaire Cherry MX-toetsen in een metalen vestje en rode led-backlight. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen voor rode, bruine of blauwe mx-switches, die alle drie garant staan voor vijftig miljoen toetsaanslagen. Zijn rode accenten verraden dat het om een klaviertje voor gamers gaat, maar de matgrijze afwerking is best smaakvol. Rechtsboven vind je vier mediatoetsen terug, wat we fijner vinden dan een handjevol obscure toetsencombinaties. Linksboven tref je twee toetsen die de helderheid en animatie van de backlightverlichting bijstellen, en eentje die een dedicated gamingmodus activeert en zo bijvoorbeeld de Windows-toets uitschakelt. Het plug-and-playtoetsenbord ondersteunt de volledige N-Key Rollover functionaliteiten, zodat je in theorie zoveel toetsaanslagen tegelijk kan registreren als je maar wilt. In de praktijk is het lastig om meer dan zes toetsen tegelijk te registreren, maar de kans is klein dat je daar ooit hinder van zult ondervinden. De Alloy Elite is verder uitgerust met een USB 2.0-poort en een afneembare polssteun, die helaas niet erg comfortabel is. Ze is immers vervaardigd uit hard plastic die onze polsen eerder uitputten dan de nodige steun geven. Ook de gevlochten kabel is verwijderbaar.

Geen software

Je steekt het toetsenbord in de usb-poort en je kan er meteen mee aan de slag, maar daar wringt meteen het schoentje: HyperX heeft geen software voorzien om instellingen naar eigen wens te finetunen. De doorsnee gebruiker zal hier geen traan om laten, maar HyperX richt zijn hardware op de fanatieke gamer, en die wil toch dat tikkeltje meer. Ook ontbreken microfoon en headphone jacks.

[related_article id=”215555″]

De HyperX Alloy Elite is een stijlvol no-nonsenselaptop, maar het gebrek aan software is een ferme aderlating voor de doorsnee gamer. Zeker in zijn prijsklasse krijgt hij met veel concurrentie te kampen, zoals het goedkopere Logitech G413 die het uitstekend deed in onze tests. Haal je dit mechanisch toetsenbord in huis zal je niet meteen ontgoocheld zijn, maar we bleven toch een beetje op onze honger zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business