Reviews

Netatmo Healthy Home Coach review: luchtcontrole

Voordelen
Modern uiterlijk
Strakke app
Eenvoudige installatie
Nadelen
Geen tips
Aantal sensoren beperkt
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?
Totaalscore 6
Een goede luchtkwaliteit in je huis ligt aan de basis van een gezond leven. Netatmo hoopt je hierbij te helpen.

De Netatmo Healthy Home Coach is een kleine cilinder gevuld met sensoren die de luchtkwaliteit in je huis beoordeelt. Op het vlak van uiterlijk lijkt het toestel erg hard op de bewakingscamera en het weerstation van Netatmo. Het toestel is cilindervormig en heeft een roségouden aluminium behuizing, met een kunststoffen afwerking aan de boven- en onderkant. Een uitsparing in de aluminium behuizing biedt ruimte aan een LED-licht dat je een indicatie geeft van de luchtkwaliteit in je huis.

Parameters

De Netatmo Healthy Home Coach baseert zich op vier parameters om de luchtkwaliteit in je kamer te bepalen : temperatuur, CO2-gehalte, vochtigheid en omgevingsgeluid. Bovenaan de app van Netatmo kan je in een oogopslag nakijken wat de luchtkwaliteit is in je kamer. De achtergrondkleur varieert van blauw naar rood, die respectievelijk aangeven dat de luchtkwaliteit gezond of slecht is. Wanneer je op de Healthy Home Coach tikt, geeft zijn LED-licht de luchtkwaliteit van je kamer weer.

[related_article id=”212770″]

Onder de algemene info kan je de afzonderlijke meetwaardes lezen. Wanneer je tikt op één van deze waardes krijg je een grafiekje te zien waarop je kan nakijken hoe goed de gemeten waarde scoort ten opzichte van de optimale waarde. Deze optimale waarde is afhankelijk van het type profiel dat je instelt. Standaard krijg je de waardes voor een gemiddeld gezin te zien, maar je kan ook instellen dat je astma of een baby hebt. In het eerste geval wordt de vochtigheid strenger gequoteerd; wanneer je een baby hebt, is de temperatuur harder van belang. Netatmo vertelt je eveneens waarom de gemeten parameter van belang is. Jammer genoeg is deze uitleg onafhankelijk van het profiel dat je hebt gekozen.

Vochtig huis

Ik installeerde de Healthy Home Coach in mijn slaapkamer, waarna het toestel me onmiddellijk waarschuwde voor de hoge luchtvochtigheid in mijn kamer. Na een raam geopend te hebben, zag ik deze waarde al snel zakken, al lijkt het onmogelijk te zijn om in mijn huis een blauwe waarde te halen. Verder viel mij op hoe hard het CO2-gehalte ‘s nachts stijgt. Aangezien een raam openzetten wanneer ik slaap geen optie is, kan ik hier verder weinig mee doen. Gelukkig zakt het CO2-gehalte overdag weer snel.

De Netatmo Healthy Home Coach kan je extra inzichten geven over de luchtkwaliteit in je kamer, maar ook niet veel meer dan dat. De app vertelt je niet hoe je een slechte luchtkwaliteit weg kan werken en waarschuwt je enkel over de gezondheidsrisico die bijvoorbeeld een hoge luchtvochtigheid met zich meebrengt. Het toestel is een leuk hebbeding dat je inzicht geeft over het verloop van luchtkwaliteit in je kamer, maar weet niet boven zijn basisfunctionaliteit uit te stijgen. Extra sensoren en een uitgebreidere app zouden daar verandering in kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business