Reviews

Jaybird Run review: écht draadloos sporten

Voordelen
Perfecte pasvorm
Echt draadloos
Opbergdoosje met batterij
Nadelen
Stroeve knoppen
Wisselvallig bereik
Oplaaddoosje werkt niet altijd
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 7
Wie graag sport met muziek, weet hoe belangrijk het is om zonder zorgen muziek te luisteren. Er mag niets verkeerd zitten, of je bent afgeleid. Jaybird Run schrapt alle kabels, maar werkt dat wel?

Ik loop veel, heel veel, en dan is muziek de belangrijkste drijfveer om lange tochten te gaan lopen. Maar of je nu lange of korte loopsessies houdt, het draagcomfort van goede oortjes is van levensbelang. Wanneer ze regelmatig uit je oren vallen, zijn ze rijp voor de vuilbak. Ook de kabel moet goed zitten, net als de bediening op de kabel of aan het oor. Alles moet meezitten, waardoor de zoektocht naar de perfecte sportoortjes lastig is. Jaybird maakt het mij heel gemakkelijk met de nieuwe draadloze Run-oortjes.

Echt draadloos

Wanneer ik draadloos bedoel, is dat hier ook echt draadloos. Je hebt twee oortjes die je uit de meegeleverde houder neemt, en klaar is kees. Er is geen kabel die beide verbindt; alles zit in de twee oortjes. Zo kan je helemaal vrij sporten, zonder dat je soms je kabel of hoofdband goed moet zetten wanneer je hevig begint te zweten. De Jaybird Run zit stevig in je oren, en valt er niet uit. Er zitten vier pasvormen in de doos, maar voor mij paste de standaardmaat onmiddellijk. Wanneer je de oortjes voor de eerste keer uit de doos neemt, ben je op 30 seconden klaar met de installatie. Heerlijk!

[related_article id=”216527″]

Het meegeleverde doosje is handig om je oortjes niet te verliezen, maar ze dienen ook als externe oplader. Spijtig genoeg gebeurt het regelmatig dat de oortjes niet worden opgeladen in het doosje, ondanks dat ze goed zitten. Hopelijk kunnen ze dat in de software snel aanpassen. De oortjes zelf gaan gemiddeld 3,5 tot 4 uur mee, en die tijd kan je verdubbelen met het doosje. Zo kom je in totaal op ongeveer 12 uur uit, maar dat betekent ook dat je voor een marathon waarschijnlijk andere oortjes nodig hebt. Vier uur is voor vele sporters genoeg, maar soms heb je gewoon meer nodig. Dan kan je beter naar een traditionele headset kijken die een veel langere autonomie heeft. Bovendien zijn de knoppen heel stroef om te bedienen, waardoor je soms je oor pijn doet. Oefening baart kunst, maar echt handig wordt het nooit.

Geluidskwaliteit

Hoe goed klinken ze? Vergeleken met een klassieke headset iets minder, maar nog steeds grondig genoeg voor een degelijke workout. Wie sport heeft namelijk niet dezelfde hoogstaande eisen als iemand die rustig onderweg naar iets luistert in alle comfort. Ik verkies persoonlijk wel de hogere kwaliteit van de Jaybird Freedom of Plantronics Backbeat Fit, maar het extra comfort van écht draadloos te zijn is toch een belangrijk argument. Je moet er wel rekening mee houden dat de verbinding met een oor soms een fractie van een seconde kan wegvallen wanneer je rondom je kijkt of een voorwerp tussen de smartphone en de oortjes gebruikt. Het bereik is hypergevoelig, soms helaas in de negatieve zin van het woord.

De Jaybird Run is een in-ear oortje, wat betekent dat ze dieper in het oorkanaal zitten dan de gemiddelde headset. Ideaal om het geluid van de buitenwereld af te sluiten, maar wanneer je regelmatig buiten sport in een drukke omgeving kan dat onveilig zijn.

Update 22/11 10:10: De connectieproblemen zouden na Update 1.1.0 verholpen moeten zijn. We testen de update vandaag uit en laten morgen weten of de laad- en connectie-onregelmatigheden opgelost zijn.

Update 24/11 8:40: De connectieproblemen met de oortjes is verholpen met de update, maar het oplaaddoosje werkt nog steeds niet naar behoren. Regelmatig worden je oortjes niet opgeladen, of ontladen ze zelfs helemaal. Daarom blijft de score zoals ze is gegeven bij de eerste publicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business