Reviews

Lenovo Yoga 910 review: liefde van korte duur

Voordelen
Premium afwerking
Laden via US-C
Uitstekend toetsenbord
Nadelen
Overbodig 4K-scherm
Pittige prijs
Aanbevolen prijs: €1899
Waar te koop?
Totaalscore 5
Lenovo is goed bezig, maar met de Yoga 910 slaat het bedrijf de bal mis. Ons model heeft een 4K-scherm, en dat wil je niet.

Lenovo weet ondertussen hoe het zich moet diversifiëren van de concurrentie. Met de lancering van Windows 8 was het de eerste die met een flexibel hybridesysteem op de proppen kwam, waar het scherm 360 graden kon kantelen. Daarna werd het scharnier omgevormd tot een bijzonder complexe structuur die niemand anders heeft. Het zorgt ervoor dat de Yoga 910 gezien mag worden tussen alle andere premium laptops en er ook uitspringt.

Barslechte autonomie

Toch is deze laptop een dikke nope voor wie hem onderweg mee wil nemen. Lenovo stopte een 4K-scherm in de Yoga 910, en dat wil je niet. Waarom niet? Initieel snappen we direct waarom je zoiets wil hebben. De beeldkwaliteit is fantastisch, de scherpte is ongelooflijk en de helderheid absolute top. Alles wat je wenst van een laptopscherm, vind je hier. Alleen gaat dit nog niet samen met een flinterdunne laptop die je overal wil meenemen. Een 4K-scherm heeft vier keer zoveel pixels op het scherm als een Full HD-variant, wat betekent dat er ook heel wat extra rekenkracht nodig is. Resultaat: de autonomie van ons geteste toestel is abominabel slecht vergeleken met andere compacte, draagbare laptops. Meer dan 4,5 uur krijgen we er niet uit geperst.

[related_article id=”218428″]

We snappen Lenovo wel dat ze met zo’n prachtig scherm willen uitpakken, maar de rest van de hardware is er nog niet klaar voor. Doe ons daarom een plezier en neem de Full HD-versie waarmee je ineens van 50 procent meer autonomie geniet. Bovendien geniet je dan ook van betere prestaties, want het 4K-scherm trekt de prestaties van de Intel Core i7 naar het niveau van een Core i5 zoals in de HP Envy 13. Die laatste presteert dikwijls beter in heel wat testen, omdat die gekoppeld is aan een Full HD-scherm.

Wel een paradepaardje

Wie voorbij het 4K-scherm kijkt, krijgt wel een uiterst knappe laptop terug waar je elke dag met trots op kan werken. Je kan hem opladen via USB-C, wat handig is als je telefoon dat ook ondersteunt. Zo moet je niet meer altijd naar die éne lader zoeken voor je laptop. Het toetsenbord is een van de betere in zo’n dun toestel, enkel het touchpad voelt niet altijd even goed aan om vlot mee te werken. We willen verliefd worden op deze laptop, maar in deze configuratie is de liefde snel vergeten.

Systeemeigenschappen: Intel Core i7-7500U, 8 GB RAM, geïntegreerde graphics, 256 GB SSD, 13,3 inch glossy aanraakscherm (3.840 x 2.160), Windows 10 Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business