Reviews

Huawei Nova 2 review: aangenaam compact

Voordelen
Compact design
Goede autonomie
Hoge opslagcapaciteit
Nadelen
Matige camera
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 8
Huawei bracht met de Nova 2 een compacte telefoon op de markt. Voor zijn ontwerp ging ze spieken bij de iPhone.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle midrange smartphones in de test.


Wanneer je de Nova 2 uit de doos haalt, is onmiddellijk duidelijk waar ze de mosterd zijn gaan halen. De inspiratie van de iPhone 7 is niet ver zoek, maar dat vergeef je Huawei meteen als je de smartphone in de hand neemt. Eindelijk nog eens een compacte smartphone die bovenal bijzonder goed in de hand ligt – we kijken naar jou Sony Xperia XZ1 Compact.

De enige opmerking die we hebben op het design is de vingerafdruksensor: die werkt bijzonder goed, maar ligt niet diep genoeg in het chassis, waardoor je vinger soms ernaast landt.

Onder de motorkap zit een Kirin 659. Die chip scoort minder goed dan de Snapdragon 625, onze favoriete SoC van het moment voor deze prijsklasse. Animaties zijn niet altijd even soepel, en zo nu en dan merkten we dat de Nova 2 ons niet kon volgen bij het schakelen tussen applicaties.

De camera is eerder matig: verwacht geen wonderen van de dubbele lens. Vooral uitdagende lichtsituaties worden snel problematisch. Over het batterijleven waren we wel erg tevreden, met zeker een dag autonomie.


Benieuwd hoe de Huawei Nova 2 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business