Reviews

Huawei P10 Lite review: verdwijnt in de massa

Voordelen
Knap design
Vlotte vingerafdruksensor
Nadelen
Gemiddelde autonomie
Gemiddelde prestaties
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 7
De P10 Lite is een capabele middenklasser, maar springt er niet echt tussenuit tegenover de concurrentie.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle midrange smartphones in de test.


De P10 Lite is een knap midrangetoestel van Huawei. De smartphone heeft een strak design en de plaatsing van de vingerafdruksensor aan de achterzijde is ideaal voor eenieder met middelgrote handen. Naast het 5,2 inchscherm zijn beperkte schermranden, waardoor het toestel goed in de hand ligt.

De P10 Lite bevat een octacore processor, 4 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Tijdens het gebruik resulteren deze specificaties in goede prestaties. Nooit hebben we het toestel op een hapering kunnen betrappen.

Op benchmarks scoort de smartphone in vergelijking met prijsgenoten gemiddeld. De testresultaten zijn zeker niet slecht, maar sommige andere toestellen doen het beter. Zo scoort de Motorola Moto G5 Plus consequent beter, terwijl het toestel slechts 249 euro kost.

Ook de autonomie van de P10 Lite is gemiddeld. De 3.000 mAh-batterij zorgt voor voldoende energie om de dag door te komen. Fervente smartphonegebruikers zullen het toestel echter geen twee dagen zonder opladen kunnen gebruiken.


Benieuwd hoe de Huawei P10 Lite presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business