Reviews

LG 27GK750F review: razendsnelle gaming monitor

Voordelen
240 Hz
FreeSync
Nadelen
Kijkhoek
Fletse kleuren
Aanbevolen prijs: €465
Waar te koop?
Totaalscore 7
Deze gaming monitor van LG probeert kopers te verleiden met een refresh rate van 240 Hertz. Voor die hoge verversinggraad moet je echter ook opofferingen maken.

Naast de resolutie van een scherm zijn voor gaming twee aspecten van belang: de refresh rate en de reactietijd. Vooral bij dat eerste heeft LG alle registers opengetrokken bij de 27GK750F. Niet elke gamer zal echter gaan kwijlen.

Snel verversen

De LG 27GK750F heeft een 27 inch full HD-scherm, een reactietijd van 2 milliseconden en een refresh rate van 240 Hertz. Zoals gezegd is dat laatste de grote lokker van het scherm. De refresh rate van een doorsnee monitor ligt op 60 Hz. Door de verversingssnelheid van de monitor de hoogte in te jagen, tonen de beelden op je scherm veel scherper. De reactietijd van 2 ms op de 27GK750F is niet verkeerd voor een gaming monitor en is te verhogen naar 1 ms met behulp van Motion Blur Detection.

Over de vraag of een sprong naar 240 Hz meerwaarde heeft, lopen de meningen uiteen. Er is wel degelijk een verschil in scherpte te merken wanneer je een monitor met 60 Hz of met 240 Hz gebruikt, maar je moet wel een paar offers brengen om die 240 Hz te bekomen. Deze refresh rate is momenteel enkel haalbaar op een full HD-resolutie en met een TN-paneel.

TN of Twisted Nematic is een oudere LCD-technologie die bij reguliere schermen de duimen moet afleggen tegen IPS, dat voor accuratere kleuren en een betere kijkhoek zorgt. Voor gamers blijft TN echter interessant vanwege de hogere refresh rates en reactietijd. Competitieve multiplayer games waarbij je vermogen om snel te reageren cruciaal is, zoals first person shooters, profiteren van een hoge verversingsgraad. Speel je echter gewoon op je eentje The Witcher 3 of Assasin’s Creed, dan zal je waarschijnlijk liever voor een hogere resolutie willen opteren.

Is de LG 270GK750F ideaal voor de competitieve gamer? Deels. Veel gamers in deze niche hebben een voorkeur voor kleinere schermen van circa 20 inch, omdat ze op die manier zo min mogelijk met hun hoofd moeten bewegen.

Flets

De zwakke punten van een TN-paneel laten zich gelden bij de LG 27GK750F. De kijkhoek is niet fantastisch en de kleuren tonen nogal flets. Met een gemiddelde deltaE van 3,7 bij de standaard gamer-beeldmodus scoort het scherm redelijk als het om de accuraatheid van de kleuren gaat, maar het resultaat is ook niet spetterend te noemen.

LG levert de monitor met FreeSync, software die voorkomt dat de frames van je game overlappen. FreeSync is specifiek ontwikkeld om met de grafische kaarten van AMD samen te werken.

Achteraan het scherm zit een degelijke set poorten. Je hebt twee HDMI-ingangen en één voor DisplayPort. Verder vind je er twee USB 3.0-poorten met ondersteuning voor QuickCharge en een audio-uitgang.

De LG 27GK750F richt zich op een niche: gamers die zich toeleggen op competitieve multiplayer-spellen. Voor hen biedt die 240 Hertz een belangrijk voordeel, al kan de grootte van de monitor mogelijk roet in het eten gooien. Andere gebruikers kunnen veel betere en goedkopere alternatieven op de markt vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business