Reviews

Philips Hue Felicity review: slimme tafellamp

Voordelen
Leuke toevoeging in tandem met andere Hue-apparatuur
Kan erg fel licht schijnen
Nadelen
Geen voetje
Te duur
Aanbevolen prijs: €99,95
Waar te koop?
Totaalscore 6
Philips breidde zijn familie van Hue-verlichting uit met een slimme tafellamp, de Philips Hue Felicity. Een meerwaarde of eerder een meerkost?

Zeggen we ‘slimme verlichting’, dan denken we meteen aan Philips. Met goede reden, want de Hue-familie van de Nederlandse elektronicafabrikant is één van de populairste verlichtingsecosystemen die je vandaag in huis kan halen. Deze Hue Felicity is een nieuwe telg in de reeks die je net zoals de andere LED-lampen aan het internet der dingen kan koppelen. Volgens Philips is hij geschikt om te plaatsen op een tafel of nachtkastje.

Vreemde vorm

In de doos steken twee schelpen en een LED-peer om erin te stoppen. De vorm van de Felicity ziet er een beetje gek uit. Hij komt bijvoorbeeld niet met een voetje om hem op te installeren, waardoor hij niet erg stevig staat. Enkele keren stootte ik hem ongewild om. Geen ramp, aangezien de schelpen uit plastic vervaardigd zijn en de lamp voldoende bescherming bieden, maar nu voelt hij nogal goedkoop aan. Gezien zijn hoge prijskaartje verwacht je toch een tikkeltje meer, en erg stijlvol ziet hij er – naar mijn mening – ook niet uit. Een dergelijk ontwerp zou ik wel kunnen smaken bij een draadloos model zodat je hem eenvoudig doorheen je huis kan verplaatsen.

[related_article id=”215933″]

Naast de lamp voorziet Philips eveneens een afstandsbediening met vier knoppen in het pakketje. Met de I/O-knoppen kan je de lamp aan- of uitzetten; de twee overige knoppen laten je toe om de helderheid van de Felicity te regelen. Schrik voor het donker hoef je alvast niet meer te hebben, want zijn maximale helderheidsstand is erg fel. Met de I-knop kan je daarnaast de warmte van het licht regelen. Er zijn in totaal vier verschillende lichtsscènes voorzien, gaande van lijkwit tot appelsien-oranje. Op kantoor is wit licht iets aangenamer, terwijl in de woonkamer het warmere licht meer sfeer geeft. De afstandsbediening komt verder met een kleine, elegante houder die je bijvoorbeeld aan de wand kan plakken, zodat hij eveneens dienst doet als lichtschakelaar.

Hue Bridge

De toepassingen van de lamp komen pas tot zijn recht als je hem verbindt met de Hue Bridge. Met deze kleine hub kan je de Hue-verlichting beheren door middel van je smartphone of zelfs met je stem. Zo kan je ook de afstandsbediening koppelen aan meerdere Hue-lampen. In zijn totaalpakket heeft de Hue-verlichting heel wat in zijn mars. Zo kan je ’s ochtends zachtjes wakker worden door de lamp op een bepaald uur geleidelijk aan te laten toenemen. Of je kan op afstand de lampen aan- of uitschakelen om eventuele inbrekers af te schrikken. Let hierbij wel op dat je de lamp niet kan koppelen met de smartphone-app als je geen Bridge hebt. Zonder deze hub zijn de toepassingen van de Hue Felicity beperkt, en die zit helaas niet in de doos. De Bridge kost je nog een extra 59,95 euro.

De Philips Hue Felicity is een interessante toevoeging als je een heus domoticasysteem op poten wil zetten, maar als standalone-lamp is hij veel te duur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business