Reviews

Review Plantronics BackBeat Pro 2 SE: Fijn reisgezelschap, zelfs al ben je thuis

Voordelen
Ultiem comfort
Goede bouwkwaliteit
Breed geluidsspectrum
Nadelen
Active Noice Cancelling
Design niet voor iedereen
Aanbevolen prijs: €279
Waar te koop?
Totaalscore 8
Plantronics begeeft zich merendeel van de tijd enkel op het terrein van de zakelijke markt. Wel heeft het bedrijf inmiddels een behoorlijk assortiment voor consumenten. Kan het bedrijf met de BackBeat Pro 2 SE de aanval openen op andere headphones in zijn prijssegment?

Muziek beluisteren kan je tegenwoordig op zoveel manieren doen, en dat maakt het allemaal gemakkelijker. Speciaal is het echter niet meer, al kan een paar headphones de algehele ervaring wel anders maken dan de andere. Prijsverschil is vaak een van de grootste verschillen, zo is vandaag ook weer te zien. Bij de Plantronics BackBeat Pro 2 SE betaal je een behoorlijk prijskaartje, maar daar hoort dan ook een behoorlijke ervaring bij. Het begint al bij de luxe doos, welke je het gevoel geeft dat je echt wat speciaals binnen hebt gehaald. Je krijgt er verder nog een luxe-case bij om de hoofdtelefoon in te vervoeren. Belangrijker is eigenlijk nog wel wat het product na het uitpakken te bieden heeft, kan dit paar zich net zo luxueus voortdoen als de verpakking?

Vormgeving

Met het prijskaartje van deze hooftelefoon van Plantronics is de vormgeving misschien wel net zo belangrijk als de geluidservaring, het oog wil immers ook wel wat. De BackBeat Pro 2 SE is in zijn geheel in het grijs afgewerkt, wat hem er erg luxe uit laat zien. Daar komt nog bij dat het eens wat anders is dan de meeste andere headphones. Gemiddeld gezien wordt er (te)veel zwart gebruikt, en daar is dit een mooie stap van weg. Het neppe houtpatroontje moet wel net je smaak zijn. Dat laatste geldt eigenlijk voor het gehele design, al is dat natuurlijk bij elk product het geval.

Plantronics richt zich bij deze niet enkel op het geluid, maar neemt design en bouwkwaliteit ook mee als een belangrijke stap in het ontwerpproces.

Plantronics heeft zich gelukkig niet enkel gefocust op het design, ook de bouwkwaliteit is meegenomen bij deze headphones. De Pro 2 SE’s voelen enorm solide aan, ondanks het gebruik van plastic op een aantal plekken. Ook aluminium is aanwezig, dat geeft deze headphones dan ook een groot deel van de stevigheid. Bang zijn dat de headphones mogelijk kapot zullen gaan als deze in je tas zitten, nee dat hoef je zeker niet te zijn.

Geluidsspecialist

Het over-ear design in combinatie met Active Noice Cancelling (ANC) zorgt in bijna alle gevallen voor een enorm immersive ervaring. De meeste hoofdtelefoons die in het verleden getest zijn bieden geen volledig vergelijkbare ervaring, maar bevinden zich dan ook vaak in een andere prijsklasse. Welk nummer je ook wilt luisteren, de ervaring met deze koptelefoon is er eentje welke enorm aantrekkelijk is. Er is voldoende bass aanwezig, zonder dat andere frequenties hier direct last van krijgen. Dit is geluid om vrolijk van te worden, hier begint de ‘echte geluidservaring’, zoals het bedoeld is. Of je nu naar pop luistert, of dat rock meer je categorie is, de luisterervaring is in elk van deze gevallen een goede.

Verdict

Plantronics heeft met de BackBeat Pro 2 SE aan mij bewezen dat het bedrijf zonder meer mee kan spelen met zijn concurrenten. De batterijduur is met 24 uur meer dan prima, en ook de geluidskwaliteit is om van te genieten. Wel kan het zo zijn dat het design je niet geheel aanspreekt, maar dat is geheel persoonlijk. Dat is iets wat het bedrijf, samen met de Active Noice Cancelling die niet zo goed werkt als deze van Bose en Sony, mogelijk in de toekomst kan aanpakken.


Geïnteresseerd in de Plantronics Backbeat Pro 2? Koop hem via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business