Reviews

Review Devolo Outdoor Adapter: Nu ook snel Wi-Fi in je achtertuin tijdens de regen

Voordelen
Enorm stevig
Waterbestendig
Eenvoudige installatie
Prima snelheden
Nadelen
Hoge prijs
Relatief weinig instelmogelijkheden
Aanbevolen prijs: €169
Waar te koop?
Totaalscore 7
Devolo is een van de merken die zich begeeft op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Powerline-adapters. Het bedrijf heeft er nu echter een toevoeging bij voor in de achtertuin. Is het een regelrechte goal of een schot op de paal?

Wi-Fi netwerken zijn opzichzelfstaand geen revolutionair idee meer, bijna iedereen heeft tegenwoordig immers een Wi-Fi netwerk in huis. Dat wilt niet zeggen dat de innovatie stilstaat. Sterker nog, deze staat helemaal niet stil, en wordt alsmaar sterker. Daarom dat er sinds jaren al verschillende zogenoemde Powerline adapters beschikbaar zijn, van onder andere het merk Devolo. En laat dat nu het merk zijn welke ook de tuin in gedachten hield, en nu met een Outdoor Adapter op de markt komt. Deze Devolo DLan Outdoor Adapter maakt overigens gebruik van het Powerline protocol. Wat heeft het product allemaal te bieden, en daarnaast, op wie richt het zich?

Installatie

Misschien is het minst belangrijkste gedeelte van deze adapter wel het design. Hij komt immers in je tuin te staan, hopelijk op een plek waar je deze zou kunnen verbergen. Lelijk is hij echter zeker niet. De behuizing is gemaakt van mat-plastic in het donkergrijs, al is het moeilijk te onderscheiden van zwart. Leuke toevoeging is de bovenkant welke je er gemakkelijk af kan schroeven om bij de bediening te komen, deze bediening gebruik je eigenlijk enkel bij het inschakelen van de adapter en verder niet. Dat brengt mij meteen bij een mooie brug naar de installatie. Waar dit aan het begin stroef verliep, bleek het uiteindelijk zo goed als plug en play. Binnen 10 minuten was alles up-en-running. Zorg wel dat de kap na installatie stevig terug gemonteerd wordt om de (IP65) waterbestendigheid vast te houden.

Het Plug-en-Play karakter van de Outdoor adapter maakt ook dat je hem vaak wilt gebruiken.

Snelheidsduivel

Eigenlijk moest er in de titel nog een vraagteken bij – maar dat staat gezien de algehele review niet op zijn plaats. Sinds de adapter bij ons aanwezig was is hij uitbundig getest. Zowel binnenshuis als buiten het huis. Een conclusie is gemakkelijk te trekken, een snelheidswonder is het zeker niet, maar daar is de adapter dan ook niet op gericht. Hij haalt meer dan acceptabele snelheden, en dat is ook voldoende voor buitenshuis – precies waar deze adapter nu voor bedoeld is. Binnen het huis kan deze weliswaar gebruikt worden, maar is dat niet een aanrader.

Het klinkt misschien niet zo goed als je dit leest, maar dit is zo ongeveer de maximale Wi-Fi snelheid op mijn werklocatie thuis.

Waterbestendig

Net noemde wij al dat de kap stevig terug gemonteerd moet worden om de waterbestendigheid te behouden. Dat is dan ook waar deze adapter zich vooral in weet te onderscheiden. Waterdicht is hij niet, maar met een IP65 rating zou eigenlijk elk zomers buitje geen probleem moeten zijn. Wordt er een nachtelijk storm verwacht, probeer hem dan wel binnen te plaatsen voor zover mogelijk.

Conclusie

De laatste vraag blijft nu nog over, op wie richt het product zich? De doelgroep is misschien breder dan verwacht, bijna iedereen met een achtertuin zou hier een voordeel uit kunnen halen. Nu komt echter de prijs, 169 euro. Daar komt nog een Devolo Powerline adapter bij. Nu is het zeker geen slechte adapter om je Wi-Fi netwerk te versterken, wij zouden hem immers zo aanschaffen. Maar of de 169 euro een grote doelgroep aan gaat spreken blijft nog maar de vraag.


Geïnteresseerd in de Devolo dLAN WiFi outdoor? Koop hem via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business