Reviews

Review: LG 27UK850 4K-monitor voor zakelijk gebruik én gaming

Voordelen
Grote kijkhoek
helderheid
contrast
HDR
Nadelen
FreeSync niet compatibel met Nvidia kaarten
Aanbevolen prijs: €569
Waar te koop?
De LG 27UK850 is het ideale 4K instapmodel voor zakelijke gebruikers en gamers.

Met de LG 27UK850 heb je een 4K Ultra HD monitor in handen die je dankzij het IPS-cherm in alle omstandigheden een zo mooi mogelijk beeld zal tonen, of je nu een grafisch ontwerper bent of een gamer.

Die mooie kleuren verschijnen onder andere door de aanwezigheid van HDR 10 (high dynamic range), dat zorgt ervoor dat je kleuren er veel beter uitzien dan op een klassieke monitor. Dankzij het IPS-scherm heb je toegang tot zo’n 99% van het sRGB kleurengamma, ideaal voor iedereen die professioneel met kleuren werkt.

Verder is het toestel voorzien van een modern design en de nodige poorten. Naast twee HDMI-poorten vind je op de achterzijde een USB-C-poort die je kan gebruiken om een smartphone of laptop op te laden. Verder vind je een DisplayPort en twee USB-poorten terug. De monitor heeft ook twee luidsprekers van 5W, deze produceren niet de hoogste kwaliteit van geluid, maar het is wel merkbaar beter dan bij andere monitoren.

Leuk om naar te kijken

Het scherm kan 5 graden naar voren gekanteld worden en 20 graden naar achter, wat genoeg is voor de meeste situaties. Verder kan het ook 90 graden gedraaid worden, ideaal als je het als tweede monitor wil gebruiken tijdens het surfen. Over de kijkhoek van dit scherm zijn we trouwens enorm tevreden. LG belooft 178 graden en dit klopt dan ook.

Wanneer je het optiemenu opent via de joystick onderaan het scherm, merk je dat dit vlot gaat. Via datzelfde menu testten we ook de helderheid van het scherm en merkten op dat het scherm op maximale helderheid enorm aangenaam te gebruiken is en de ogen niet nodeloos vermoeit.

Ook voor gaming?

Verder heeft de monitor een hele reeks gaming specifieke instellingen zoals FreeSync, dat je op AMD grafische kaarten toelaat om gebruik te maken van een dynamische refresh rate voor vloeiende beelden.

Conclusie

De LG 27UK850 is dankzij zijn helder scherm en moderne design ideaal voor de professionele gebruiker. Voor gamer is het dan weer het perfecte instapmodel om te proeven van 4K gaming.


Geïnteresseerd in de LG 27UK850 4K monitor? Koop hem via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business