Reviews

Review: DJI Mavic 2 Zoom

Voordelen
Drone met optische zoom
Weinig geluid
Dollyzoom
Nadelen
4x zoom werkt niet in 4K
Prijs
Aanbevolen prijs: €1249
Waar te koop?
Totaalscore 8
DJI kondigde eind deze zomer de opvolger(s) aan van de Mavic Pro: de Mavic 2. Dit nieuwe model komt in twee varianten: de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom. Wij gingen aan de slag met die laatste en waren positief verrast.

DJI is niet echt de nieuweling in klas als het om drones gaat. Met de Mavic, Spark en Phantom hebben ze in vrijwel elk segment een model beschikbaar. Met de Mavic 2 borduurt DJI voort in het middensegment door een sterke drone aan te bieden die je heel compact kan maken door hem in te klappen.

Uiterlijk

De Mavic 2 Zoom ziet er aan de buitenkant bijna hetzelfde uit als de Mavic Pro uit de eerste generatie. De Zoom is weliswaar iets groter en zwaarder, maar de verschillen zijn minimaal. Wel voelt de Zoom een stuk steviger aan dan de Pro. Dat merk je in het bijzonder bij het uitklappen van de armen en het gereedmaken van de propellers. De propellers hebben overigens een update gekregen: ze zijn aerodynamischer dan eerdere edities en dat merk je ook in het geluid dat de drone produceert.

 

DJI komt met een drone die naast zoemen ook kan zoomen

Zoomen

De grote troef van de Mavic 2 Zoom is natuurlijk… het zoomen! De drone heeft de mogelijkheid om zowel optisch als digitaal in te zoomen. Optisch kan de camera tot 2x inzoomen, digitaal kan daar nog eens 2x bij als je in 1080p filmt. Je zoomt dus tot 4x in, zonder kwaliteitsverlies (tenzij je het kwaliteitsverlies van 4k naar 1080p meerekent). Het zoomen heeft als grote voordeel dat je nóg dichter bij de actie kan filmen. Natuurlijk kan je ook gewoon dichterbij gaan vliegen, maar dat is in veel gevallen vanwege de veiligheid tijdens het vliegen niet mogelijk. Het inzoomen geeft de opnames en het vliegen een extra dimensie.

De Zoom komt met een aantal softwarematige nieuwigheidjes die zeker de moeite waard zijn: hyperlapse en dollyzoom. In de hyperlapse modus vliegt de drone langzaam een route die je zelf instelt en maakt de camera elke paar seconden een foto. Na het samenzetten van deze foto’s wordt er een korte dynamische timelapse video gemaakt. In dollyzoom modus laat je de drone achteruit vliegen, terwijl de camera in hetzelfde tempo inzoomt. Hiermee creëert de drone het zogenaamde “vertigo-effect”, een leuke extra om eens te proberen!

De Mavic 2 Zoom komt met een aardig prijskaartje van €1249 (een ruime €300 meer dan de Mavic Pro uit de eerste generatie). Hoewel het een duur toestel is, krijg je voor dat geld wel een geweldige drone die adembenemende beelden kan schieten. Vooral het inzoomen maakt dat deze drone geen slechte koop is.


Geïnteresseerd in de DJI Mavic 2 Zoom? Koop hem via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business